EM-klar i høyde

Saken oppdateres.

Tonje Angelsen (20) gjorde sitt livs konkurranse da hun gikk over a-kravet til friidretts-EM i høyde. Talentet gikk over 1,89 og satte personlig rekord da hun vant høydekonkurransen i et stevne på Nadderud søndag.

Tdligere i år hadde hun bare et resultat å vise til da hun gikk over 1,83.Bedre på det meste

Treneren Roger Hollup var storfornøyd med det han fikk se av eleven. Hun har slitt voldsomt gjennom junioralderen etter kjemperesultater i ung alder.

- Hun var jo en barnestjerne som allerede som 16-åring satte norsk aldersrekord spå 1,82. Siden fikk hun en korsbåndskade som ødela flere sesonger, sier Hollup.

Hennes tidligere pers var 1,86 innendørs og 1,84 utendørs. Siden hun gikk glipp av flere sesonger med skikkelig trening er det fortsatt mye å jobbe med både når det gjelder spenst og styrke. Det er mye hopptrening hun har gått glipp av.

- Tonje er bedre på det meste i år og er sterkere psykisk. Hun var mer ujevn i prestasjonene før, sier Hollup.To trønderjenter klare

Han syns det er vanskelig å anslå hvilken kapasitet som ligger inne for inneværende sesong. Målet for sesongen var å hopp over 1,90. Nå er det målet nesten nådd allerede.

Angelsen var selvsagt strålende fornøyd med resultatet forteller treneren.

Hollup gleder seg over at hans tidligere utøver Stine Kufaas også allerede er klar for EM. Dermed er to trønderjenter klare for høydekonkurransen i EM. Kufaas trenes nå av den tidligere verdensmesteren Hanne Haugland. 
På forsiden nå