Svensken nordmenn liker

BRUKSVALLARNA: Han er langrennssportens mest sympatiske utøver. Alle unner Anders Södergren et VM-gull. Selv mener han det er på tide.

Saken oppdateres.

Tilbakeslag på tilbakeslag. Sykdom og uhell. Løp hvor han har gjort hele jobben, men tapt i spurten. Slik kan karrieren til Anders Södergren oppsummeres. Innimellom en rekke sterke resultater.På tide

Individuelt har han aldri nådd helt opp. Høydepunktet så langt i mesterskap kom da han gikk på det svenske stafettlaget som tok gull i Vancouver.

–Jeg føler at det endelig må være på tide. VM går igjen i tankene, innrømmer Anders Södergren, som møtte Adresseavisen i forbindelse med den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna i helga.Hytte ved skistadion

Kun få meter fra skistadion ligger familien Södergrens hytte. Kona Lisa og den ett år gamle datteren Julia følger Anders i det skifamilien håper skal bli en suksessesong.

Det er tre individuelle distanser han ser frem mot i Holmenkollen. 15-kilometeren, tremila og femmila. Kun den første har individuell start.

–Skal jeg vinne femmila eller duathlon er jeg nødt til å gå fra Petter Northug før oppløpet, sier 33-åringen.

Han ser ikke mørkt på det, med et entusiastisk norsk publikum som sannsynligvis vil heie like mye på Södergren som på nordmennene. Södergrens fremste egenskap er å holde høy fart over lang tid, uten hjelp fra andre.Les hele intervjuet med Anders Sødergren i dagens utgave av Adresseavisen.

 
 
På forsiden nå