Dopingmistanker i Östersund

Politiet i Östersund har mottatt mistenkelige dopingmidler. Svenske medier spekulerer i at preparatene kan knyttes til verdenscupåpningen i byen for to uker siden.

Saken oppdateres.

Personell ved et hotell i den svenske byen leverte inn midlene ved 10-tiden torsdag formiddag. Politiet bekrefter at en etterforskning gjeldende dopingmistanker er innledet.

– Det kommer til å bli avhør i saken. Det var flere preparater i en pose. Men det er fremdeles tidlig i etterforskningen, sier vakthavende i svensk politi, August Knutsson til nyhetsbyrået TT.

For et par uker siden ble verdenscupen i skiskyting arrangert i nettopp Östersund. Det var utøvere fra blant annet Russland, Hviterussland og Tyskland som bodde på det aktuelle hotellet, ifølge den svenske avisen Expressen.

Før VM i fjor kom beskjeden om at tre russiske utøvere hadde levert positiv dopingprøve i forbindelse med verdenscupåpningen i Östersund.

Politiet sier at de foreløpig ikke vet hvilke preparater det er snakk om, eller hvilket hotellrom de stammer fra.

– Vi har en følelse av at det er en blanding av ulike stoffer. Noen ganger kan det ha blitt samlet inn fra forskjellige rom, sier Knutsson.

 
På forsiden nå