Alsgaard mot Northug

Før jul var Thomas Alsgaard kritisk til Petter Northugs oppførsel. I NM om en uke får han mulighet til å sette ham på plass i skisporet.

Saken oppdateres.

- Noen må ta tak og sette ham (Northug) på plass. Landslagsledelsen må gjøre det klart for Northug at slik oppførsel ikke aksepteres, men det er det ingen som tør per dags dato, sa Thomas Alsgaard til NRK etter den mye omtalte blomsterseremoni-episoden i La Clusaz i desember.

Nå møtes de to langrennskongene i skiløypa.

Thomas Alsgaard er nemlig påmeldt til åpningsdistansen i NM, 15 kilometer klassisk. Det samme er Norges store VM-håp Petter Northug.

Bjørndalen og Berger påmeldt

I påmeldingslistene til neste ukes NM i Steinkjer finnes det flere interessante navn. Blant annet har Byåsen meldt på to meget sterke stafettlag.

Ifølge påmeldingslisten skal Chris Jespersen, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger utgjøre førstelaget, mens Daniel Myrmæl Helgestad, landslagsløper Petter Eliassen og Ole-Marius Bach skal gå på Byåsen 2.

Liten sannsynlighet

Det er imidlertid tillatt å endre på lagene helt frem til neste lørdag og sportslig leder i Byåsen Bård Benum medgir at det er store sjanser for at de to skiskytterne ikke går.

- Vi har et ønske om at Ole Einar og Lars skal gå, men sannsynligheten er liten, sier Benum til adressa.no.

- Jeg har ikke snakket med Ole Einar. Lars har jeg pratet med. Han har lyst til å gå NM-stafetten, men vil prioritere verdenscupen i USA, fortsetter Benum.

Skinstad ønsket skiskyttere

Langrennslandslagets sportssjef Åge Skinstad har tidligere uttalt at han håper å se skiskyttere som vil gå ski-VM på NM-stafetten.

- Vår vurdering var at vi burde melde dem på, all den tid vi ønsker å bruke dem. Selv om Ole Einar og Lars ikke går, har vi gode lag. Med skiskytterne på plass har vi to lag som kan kjempe om seieren, mener Bård Benum.

Også Strindheim har på papiret et meget sterkt lag. Planen er at John Kristian Dahl skal gå førsteetappen, mens Tomas og Petter Northug går de to siste etappene på NM-stafetten neste søndag.

 
På forsiden nå