Emil i VM-troppen

Skiskytter Emil Hegle Svendsen er tatt ut i troppen til ski-VM i Holmenkollen.

Saken oppdateres.

Som adressa.no meldte tidligere i dag, er Emil Hegle Svendsen klar for det norske VM-laget.

- Jeg er veldig fornøyd med å bli tatt ut. Dette har ligget i planen hele tida. Denne uka er planen å lade opp med trening hjemme før verdenscuprennene i USA neste uke. Deretter vil jeg være i Norge fram til en eventuell start i stafetten, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

LES OGSÅ: Fire mann, to plasser

I forkant av dagens offentliggjøring har Emil Hegle Svendsen og skiskytterledelsen godtatt at langrennsledelsen vil vente til søndag 27. februar med å gi løperne klarsignal til stafetten i Holmenkollen.– Etter samtaler med Emil er vi blitt enige om at han ikke reiser til Khanty-Mansijsk sammen med resten av den norske troppen lørdag 26. februar, men venter til mandagen i påvente av at han kan bli tatt ut på laget til stafetten i Holmenkollen. Blir han tatt ut, er det da en forutsetning at Norges Skiforbund påtar seg ansvaret for å frakte ham til Khanty-Mansijsk direkte etter stafetten fredag 4. januar slik at Emil er klar til start på sprinten i skiskytter-VM lørdag, sier idrettssjef Per Arne Botnan i skiskytterforbundet til adressa.no

Duatlon avgjør

Etter at ski-NM var over på Steinkjer søndag sa sportssjef Åge Skinstad at det ikke var aktuelt å ta ut noen til stafettlaget før etter duatlon for menn i Holmenkollen søndag 27. februar.

Problemstillingen er om hvem som skal gå den tredje etappen i skøyting.

Emil Hegle Svendsen eller en av langrennsløperne. Eldar Rønning. Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug er så godt som bankers på laget.

De mest aktuelle løperne til tredjeetappen foruten Emil Hegle Svendsen er Tord Asle Gjerdalen og Sjur Røthe. Begge de to er også aktuell for å gå duatlon søndag 27. februar og kan da gå seg inn på stafettlaget med en god prestasjon.

To plasser ledig

Mens kvinneuttaket er komplett, vil herreuttaket bli supplert med to sprintere etter verdenscuprennet i sprint i Rybinsk til helga.

Det er Anders Gløersen, Johan Kjølstad, Øystein Pettersen og John Kristian Dahl som kjemper om de to siste ledige sprintplassene.

Uttak VM i Holmenkollen, kvinner:

Marit Bjørgen, Rognes IL

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming

Therese Johaug, IL Nansen

Marthe Kristoffersen, IL Varden

Kristin Størmer Steira, IL Forsøk

Vibeke Skofterud, Slitu IF

Celine Brun-Lie, Njård

Maiken C. Falla, Gjerdrum IF

Menn:

Eirik Brandsdal, Kjelsås IL

Tord Asle Gjerdalen, Fossum IF

Eldar Rønning, Skogn IL

Martin Johnsrud Sundby Røa IL

Sjur Røthe, Voss IL

Emil Hegle Svendsen, Strindheim IL

Ola Vigen Hattestad, Ørje IL

Petter Northug, Strindheim IL

Reserve: Petter Eliassen, Byåsen IL 
 
 
På forsiden nå