- Kardinalfeil på kardinalfeil

«Tove Paule-kritikeren» innrømmer dårlig timing.

Saken oppdateres.

Valgkomiteens leder Arvid Sulland har denne uken frontet saken hvor det hevdes at idrettspresident Tove Paule og visepresident Odd-Roar Thorsen skal ha inngått en frikjøpsavtale natten før idrettstingsvalget i 2007.

LES OGSÅ: Tove Paule gråt på talerstolen

Sulland gjentar overfor Adresseavisen at valgkomiteen har visst om den påståtte avtalen siden 6. oktober i fjor.

- I ettertid er det uproblematisk å innrømme at vi burde tatt det tidligere. Men man blir usikker når enkeltmennesker blir rammet, sier Sulland.

Idrettsstyremedlemmet Jorodd Asphjell mener Sulland har dolket Tove Paule i ryggen og skadet idrettens anseelse.

- Tarvelig

- Her er det gjort kardinalfeil på kardinalfeil, kommenterer Asphjell oppgitt.

- Anklagene er helt urimelige. Målet er å sverte hele det sittende styret. Kanskje for å rettferdiggjøre sin egen innstilling, sier Asphjell, som er én av de ni fra dagens styre som ikke er med i valgkomiteens forslag til neste periode.

- En tarvelig svertekampanje som et ledd i et maktspill, tordner den mangeårige idrettstoppen Kjell Dahle fra Rissa mot Arvid Sulland.

Dahle var selv med i valgkomiteen foran Idrettstinget i Skien for fire år siden og var tett på alle aktørene rundt valget den gangen. Dahle sier det verken skjedde eller var grunn til at noe ureglementert skulle skjedd.

Fredsmegler

Sulland på sin side bedyrer at han ikke har tipset media om saken - men tvert imot etter beste evne har forsøkt å dempe oppmerksomheten.

LES OGSÅ: Idrettens edderkopp

- Jeg registrerer at dette blir kalt både en svertekampanje. Men fra min side har dette handlet om å holde stormen nede. Det har vært diskusjoner i valgkomiteen som kunne gjort dette mye verre. Jeg har ikke hatt noen agenda, sier Sulland om anklagene mot ham.

At Sulland har opptredt som en fredsmekler er ikke Kjell Dahle med på.

- Dette er bare et løp som kjøres for å fremme særforbundenes agenda. Om de vinner frem, så kommer vi til å stå igjen med fem-seks idretter. Resten blir helt marginalisert, sier Dahle.

Fortjener bedre

- Kontrollkomiteen beskriver overfor Adresseavisen det hele som en ikke-sak?

- Jeg registrerer at de sier det. Men jeg mener Idrettstinget bør ta stilling til saken, svarer Sulland.

På dagens åpning av Idrettstinget tok en rørt Tove Paule til tårene da hun ble tatt imot med stående applaus av tingets deltakere. Hun tok selv opp medieoppslagene de siste dagene i åpningstalen.

- Norsk idrett fortjener bedre enn at noen få skal krangle seg imellom, sa Paule og høstet igjen bred applaus.

 
På forsiden nå