Til EM på én-to-tre

Jentelaget til lag-EM i friidrett i Tyrkia er rene trønderbataljonen. Blant dem er Stine Kufaas – i tresteg.

  Foto: Kristin Svorte

Saken oppdateres.

25-åringen er et VM-håp, men det er i høyde, hvor hun blant annet har fire NM-gull. Lørdag skal hun prestere internasjonalt i en ny øvelse.

- Tresteg er dritskummelt. Men det blir spennende, dette. Artig å prøve noe nytt. Jeg gru-gleder meg, ler Stine Kufaas overfor adressa.no om utfordringen.

Valget om å prøve seg på tresteg ble tatt da hun stanstet på 1,84 meter under lørdagens Grand Prix-stevne i Göteborg. Den høyden holdt ikke mot Trondheim Friidretts Tonje Angelsen (1,87m). Tonje slo også Stine i Florø helgen før.

Kvalet på trening

Dermed var det ganske åpenbart at det kom til å bli Angelsen som får hoppe høyde i lag-EM også i år. Men likevel blir det altså Tyrkia-tur og landslagsoppdrag for Kufaas.

- Hun som hopper tresteg i Norge har et tretthetsbrudd i ryggen. Treneren min (Hanne Haugland) ønsket derfor at jeg skulle prøve meg. Så jeg gjorde noen treningshopp på søndag og fikk til et såpass ok hopp at jeg ble tatt ut, forteller Stine.

Hun vil ikke ut med hvor langt hun hoppet for å imponere landslagsledelsen.

- Jeg velger å vente med å stå for et trestegresultat til helgen, humrer hun.

Leke litt

Frem mot lørdagens konkurranse kommer hun til å trene på å få til en noenlunde teknikk.

- Ressursene er der fysisk, men jeg har ikke helt klart å få det ut i høyde. Nå skal det bli godt å tenke på noe helt annet og bare ha det artig. Jeg vil jo gjerne prestere for lagets del, men jeg skal bare ha det morsomt med dette. Egentlig hadde jeg tenkt å leke litt med lengde og tresteg etter sesongen, men nå blir det denne uken i stedet. Dette blir gøy, sier hun.

Stine Meland Tomb (400m hekk og 4x400m), Mari Gilde Brubak (4x100m), Mona Holm (slegge), Tonje Angelsen (høyde) og Tara Marie Norum (4x400m) er de andre trønderjentene på laget.

I tillegg løper Sondre Nordstad Moen 5000 meter og Andreas Totsås 400m hekk på herresiden.

Norum strålende fornøyd med uttaket

Tara Marie Norum er jublende glad for landslagsplassen på den lange stafetten i lag-EM.

- Dette har vært målet - så det var kult at det skjedde, sier hun til adressa.no.

Det var det flotte løpet under forprogrammet på Bislett Games som ga andreplass og pers på 54,94 sekunder som sikret henne en plass på flyet til Tyrkia.

- Dette blir mitt første internasjonale seniormesterskap. Litt småskummelt, sier hun med skrekkblandet fryd i stemmen.

- Jeg begynner å bli gira nå, ler Steinkjer-løperen.

Målsetningen for det norske laget er å rykke opp igjen.

Når lag-EM er over har Tara to stevnehelger foran seg. De har hun tenkt å bruke til å løpe under 54,50 og dermed ta kravet til U23-EM i Ostrava i juli.

- Kanskje jeg må til Sverige for å finne noen gode heat. Jeg får snakke med de andre 400 meter-løperne om det, sier hun.

 
        
            (Foto: Kristin Svorte)

  Foto: Kristin Svorte

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå