Sin egen VM-sjef

Elise Egseth valgte å si nei til landslaget foran denne sesongen. Om kort tid håper orienterings- løperen å få betalt med en individuell VM-medalje.

Saken oppdateres.

Den etter hvert godt rutinerte 26-åringen mener at hun har klart å ta fint vare på seg selv i månedene hvor hun har styrt alt selv.

–Det var et riktig valg for meg, jeg er kanskje litt individualist. Selv om det ikke er den store forskjellen, så er det noen ting jeg har fått legge opp annerledes nå, poengterer Egseth.

I uttaksløpene til VM gjorde hun sine saker meget bra og beviste at hun fortjente en plass på sprintlaget. Foreløpig venter landslagsledelsen likevel på den endelige formutløsningen hos Egseth, men de stoler på at Wing-løperen har kontroll.

–Uttaksløpene viste at Elise ikke bare har ligget på sofaen i vinter. Men ennå må hun nok løfte seg noen hakk for å prestere som i fjor, sier landslagstrener Øystein Ringstad Kristiansen.

Trondheimsjenta tok stafettsølv og var svært nær individuell VM-medalje da hun sprintet inn til femteplass på hjemmebane for ganske nøyaktig ett år siden. Alt handler nå om å ta de skrittene som skal til for å sikre en individuell medalje.

10-8-5-?

–I de siste mesterskapene er jeg blitt nummer ti, åtte og fem. Trenden er bra, og man sikter jo ikke på fjerdeplass, sier Egseth om målsetningen hun har for VM-sprinten.

–Men jeg forventer ikke medalje. Det kan man ikke i idrett, legger hun til.

Medaljesjansen kommer om en liten måned, 16. august, i den sjarmerende småbyen Chambery.

–Jeg er i rute. Det ser bra ut nå. Jeg har fått trent som ønsket det meste av året. Chambery har mange trange smug og burde passe meg bra. Det blir en tricky sprint, melder Wings medaljehåp.

Trener knallhardt

Frem mot VM-start velger hun å bli hjemme i Trondheim. To ukers hardkjør står på treningsplanen, før det roes ned inn mot VM.

–«No pain, no gain» har vist seg å funke bra for meg, sier Elise – som i tillegg til individuell suksess på sprinten også håper på en plass på stafettlaget.

Her er Marianne Andersen, forutsatt at hun kommer skadefri og i form til VM, en selvsagt ankerkvinne. Men de øvrige to plassene er åpne og bestemmes først dagen før.

–Selvsagt vil jeg ha stafettplass. Men det teller nok mot meg at jeg ikke konkurrerer i skogen som de andre, sier Elise.

I fjor var hun Norges startkvinne i Granåsen og vekslet da foran gullvinner Finland.

–Jeg skal gjøre det vanskelig for dem å droppe meg fra laget, smiler Elise lurt.

–Det ekstreme skoglandskapet i årets VM teller i favør de som har trent i det. Men rutinen teller for Elise. Hun må forberede seg akkurat som om hun skal løpe, sier landslagstrener Ringstad Kristiansen.

 
På forsiden nå