- Jeg gir f... i hele NM

Petter Northug truer med å droppe hele ski-NM i januar. Han vil til Italia for å gå langløp.

Saken oppdateres.

Northug har hatt som mål å gå både den italienske klassikeren Marcialonga i januar og König Ludwig Lauf helgen etter, for å få langløpstrening nok før Vasaloppet i mars.

Problemet er at Marcialonga kolliderer med NM siste helgen i januar. Men landslagsledelsen har strukket seg langt for Northug denne gang.

Får særbehandling

– Han kan gå begge deler. Han går ett eller to løp i NM og drar nedover til Marcialonga på lørdag hvis det er aktuelt, sier sportssjef Vidar Løfshus, som dermed gir Northug dispensasjon til å kutte halvveis i Ski-Norges viktigste nasjonale arrangement.

– Ja, han får det. Det får være godkjent hvis han går et par løp, sier Løfshus.

At han får lov til å avbryte NM etter de første to dagene ser ikke ut til å glede Northug. Han har ambisjoner i Marcialonga, som går samtidig som stafetten i NM avvikles på Voss søndag 29. januar.

Ser hva han gidder

– Jeg gir faen i hele NM, tenker jeg, sier Petter Northug til Adresseavisen på spørsmålet om hva han tenker om Marcialonga-dispensasjonen.

Northug bekreftet den negative holdningen til NM da Adresseavisen spurte om hva han mente.

– Tenker du å gå begge løpene?

– Jeg får se hva jeg gidder, sier Northug.

Håper fortsatt Petter kommer

Leder Ragnhild Skjerveggen i organisasjonskomitéen for NM i Voss er fullt klar over kollisjonen med Marcialonga, men håper Petter Northug går de to første distansene.

Hun kommenterer Northugs uttalelser om vinterens NM-deltagelse på denne måten:

– Det er uttalelser i vanlig Petter Northug-stil. Vi får se hva det blir til. Det er ikke sikkert det ligger så mye alvor bak. Vi tar det for det det er og håper han stiller til start når NM kommer, sier Skjerveggen.

Hun poengterer at det er viktig med deltagelse fra de beste løperne.

– Det er viktig at alle løperne som hevder seg kommer til NM, for å gi mesterskapet prestisje, sier hun.

 
 
 
På forsiden nå