Ser til Trøndelag

Langrennssjef Åge Skinstad ønsker å kopiere suksessen til Team Trøndelag. Skiforbundet spytter i en million kroner og etablerer to nye langrennsteam til våren.

Langrennssjef Åge Skinstad vil kopiere suksessformelen til Team Trøndelag. 

Saken oppdateres.

- Team Nord-Norge skal være oppe og gå fra mai neste år og det samme tror vi også Team Lillehammer skal være, sier langrennssjef Åge Skinstad.Team Trøndelag ble etablert våren 2006 og var først et samarbeid mellom Nord- og Sør-Trøndelag skikrets. Senere kom også Møre og Romsdal til. Langrennslaget har på disse årene produsert en rekke landslagsløpere og består i dag av tolv løpere like under landslagsnivå.Ønsker fire lag

Suksessen har ført til at skiforbundet ønsker å kopiere modellen til flere deler av landet. Team Nord-Norge har kommet lengst og skal stå klart før neste sesong. Det samme gjør trolig Team Lillehammer, hvor både Oppland, Hedmark, Buskerud, Sogn og Fjordane og Hordaland er inkludert.- Når det gjelder Oslo har vi ikke kommet så langt. Der er det mange private initiativ og det er urealistisk å tro at det blir klart våren 2012, sier Skinstad.Målet er å ha fire lag av denne typen i Norge, Team Trøndelag inkludert. I år får Team Trøndelag 100000 kroner i støtte fra skiforbundet. Fra neste år blir denne summen økt til 250000 for hvert av teamene.

Rekrutterer landslagsløpere

Landslaget har rekruttert mange løpere fra Team Trøndelag. Petter Eliassen og Kristian Tettli Rennemo på dagens allroundlandslag kom fra Team Trøndelag før fjorårssesongen. Tidligere har Morten Eilifsen, Ingri Aunet Tyldum, John Kristian Dahl, Kari Vikhagen Gjeitnes og Karianne Bjellånes gått samme vei.Team Trøndelag-trener Arnstein Finstad mener det er svært positivt for norsk langrenn at flere lag kommer på plass.Kan styrke satsingen- I skiforbundets rekker er oppfatningen at Team Trøndelag er en foregangsmodell. Det er gunstig å ha sterke team med ukentlige fellesøkter, sier han.Finstad er også glad for at støtten fra forbundet blir økt fra 100000 til 250000 kroner.- At støtten øker betyr svært mye. Vi kan forbedre det sportslige opplegget og styrke støtteapparatet, sier Arnstein Finstad. 
På forsiden nå