Ingen kjære maMMA

Emil Weber Meek (23) driver med en idrett mange reagerer på. Selv synes han det er det beste i verden.

Saken oppdateres.

Noen kaller det stor idrett, andre kaller det primitiv slåssing: Mixed Martial Arts (MMA) er en verdens raskest voksende idretter.

I en kald kjeller på Lade – der lukten av svette, tårer og blod sitter dypt inn i betongveggene – praktiseres kampsporten MMA. En kampsport som kombinerer elementer fra de fleste andre idretter i samme sjanger.

Emil Weber Meek sitter dryppende svett i en svart skinnsofa midt i hjertet av treningsgymmen. Her har de TV og Playstation. Konsollspillet «MMA» står selvfølgelig i.

Ikke aggressiv

– Det er «mann-mot-mann». Det er én vinner og én taper, og alt kommer an på hvordan du gjør det, der og da – i ringen. Alt utenfor kamparenaen forsvinner. Det betyr ingen ting, for du er så «inne» i kampen, forteller Meek om sin fascinasjon av MMA.

Han begynte med kampidretten for litt over et og et halvt år siden. Meek sier at han ikke er noen sint mann.

– Det er ikke sånn at jeg driver med dette for å få ut aggresjon, sier 23-åringen.

– Så hvorfor driver du med dette?

– Det er en helt utrolig følelse å gå inn i et bur for en kamp. Første gang ante jeg ikke hva jeg gikk til. Det var både skummelt og kult. Men så vant jeg, og det ga mersmak, sier Meek.

Jobb som instruktør

Det er foreløpig ikke mye penger å hente i idretten, så Meek jobber i tillegg som instruktør og vaktmester på MMA-gymmen på Lade.

– Hvordan foregår en gjennomsnittlig dag for deg?

– Jeg står opp, spiser noe sunt og godt. Mye nettarbeid for gymmen. Så prøver jeg å trene så tidlig som mulig på dagen. Så kommer jeg hit på ettermiddagen – etter jeg har spist middag – og trener alene eller med de andre her i en og en halv time. Deretter drar jeg hjem til kjæresten, spiser og sover, sier Meek.

– Hvordan liker kjæresten din det her?

– I starten likte hun det ikke, men nå støtter hun meg fullt ut, sier MMA-kjempen.

- Hva driver jeg med?

Emil beskriver følelsen av å gå inn i buret for en kamp er ubeskrivelig, men gir det et forsøk:

– Jeg er veldig spent, litt nervøs, litt redd og noen ganger tenker jeg «hva i all verden er det jeg driver med?»

– Hva er du nervøs for?

– At motstanderen skal være heldig.

– Hva mener du?

– At han får inn et heldig slag. Hvis jeg taper fordi motstanderen er bedre er det helt greit, men hvis det er flaks da blir jeg forbanna, sier han.

Ubeseiret slåsskjempe

Lørdag 19. november kjempet Emil Weber Meek sin syvende kamp. Fortsatt er han ubeseiret. Men kampen mot hjemmefavoritten Nico Møller – i Herning, Danmark – ble karrierens soleklart tøffeste for 23-åringen.

– Jeg er stiv i hver eneste muskel, sier Emil Weber Meek da vi traff ham mandag etter kampen, før han forteller mer detaljert om hvor han har vondt:

– Jeg har mest sannsynlig bristet høyrearmen. Den ser i alle fall ut som en padde. I tillegg har jeg en del brannsår, og føler meg generelt mørbanket. Det blir en rolig uke på sofaen uten MMA-trening nå, sier 23-åringen.

 
 
 
 
På forsiden nå