Inn i verdenstoppen

Synnøve Solemdal var det største norske lyspunktet på skiskyttersprinten i Östersund.

Saken oppdateres.

Tora Berger var 0.2 sekund unna seieren, men likevel var det Synnøve Solemdal som var det største norske lyspunktet på skiskyttersprinten i Östersund.

Inn i verdenstoppen

22-åringen fra Tingvoll gikk seg rett og slett inn i verdenstoppen med sin sterke fjerdeplass. God skyting og gnistrende langrenn sendte henne inn i verdenseliten på et svært så kjærkomment tidspunkt for norsk skyting. Da alle trodde Norge hadde bare Tora Berger i verdenstoppen, meldte ungjenta seg på med et kjempeløp.

-Jeg visste at jeg har hatt fremgang siden forrige sesong, men at jeg skulle klare å kjempe helt i toppen er litt overraskende også på meg, sa Synnøve som trivdes med plutselig å være i rampelyset sammen med Magdalena Neuner & co.

Tok et oppgjør.

Synnøve Solmedal som har medalje å vise til fra junior-VM fikk prøve seg blant seniorene allerede forrige sesong og avslørte da at noe kunne være på gang. Det skjønte hun også selv var mulig om hun tok de nødvendige grepene.

- Jeg ville gjerne bli best mulig. Da skjønte jeg at jeg måtte ta noen grep for å klare det. Jeg ble mer bevisst å gjøre de riktige tingene på treningene, samtidig som jeg også tok tak i helheten med både kosthold, hvile og det som hører med til en helhetsutøver. Det har gitt resultater, sa en glad 22-åring etter fjerdeplassen. Med to strafferunder var hun 19,2 sekunder bak Magdalena Neuner som nøyde seg med en bom på skytingen. I ren langrennstid var Synnøve bare 0,8 sekunder bak vinnermaskinen fra Tyskland. På sesongens to første verdenscuprenn har hun nå en 13. plass og en 4. plass. Snart er hun klar for seierspallen.

Så lite, så lite

Å tape seieren med to fattige små tideler, skulle en tru var en nedtur for Tora Berger, men det var det ikke.

- Jeg er fornøyd, og det går ikke an etterpå å tenke på at det er sure tideler. For meg var det viktig å få til et godt løp etter den dårlige 15 km på torsdag. Da falt jeg helt ut av alt etter den svake skytingen på første liggende. I dag var innstillingen en helt annen og dermed også presisjonen på standplass. Farten i sporet følte jeg også var bra, sa Tora Berger som gledet seg stort over ungjentenes innsats på denne sprinten. Med Synnøve Solmedal på 4.plass, Fanny Welle-Strand Horn på 11. plass og Elise Ringen på 20. plass ble det en sterk norsk laginnsats.

- Jeg er ikke overrasket over at jentene gjør det så bra. Jeg har sett på treningene i høst at de har hatt god fremgang. Det gjør det lettere også for meg i tiden fremover, sa en tilfreds Tora Berger.

Elise strålte

Med tre strafferunder gikk Elise Ringen inn til en ny sterk verdenscupplassering. 20. plassen er Meråker-jentas beste v-cupplassering så langt, og hun hadde dagens 12. beste langrennstid.

- Jeg følte det gikk veldig bra underveis, og nå gleder jeg meg stor til morgendagens jaktstart, sa Elise Ringen som hevet seg ytterligere i forhold til 32. plassen på 15 km torsdag.

 
På forsiden nå