- Verdens beste skikrets

Skipresident Sverre Seeberg er ikke i tvil om at 100-årsjubilanten er verdens beste til å få fram toppidrettsutøvere.

Saken oppdateres.

Han likte også at levende museumsgjenstander var til stede under lørdagens markering.

«Museumsgjenstandene» han siktet til var blant annet Oddvar Brå, Harald Grønningen, Sverre Stensheim og Hans Olav Sørensen.

I sin tale roste Seeberg kretsens resultater gjennom tidene på følgende måte: - Tar man bort trøndersk idrett fra det som er skrevet, blir det bare permene igjen.Skipresidenten konstaterte også at kretsen er Norges mest veldrevne i sterk konkurranse med Nord-Trøndelag.

- Dere er unike på anlegg. I tillegg har dere fokus på både topp og bredde, sa Seeberg og overrakte en gave på 10 000 kroner til leder i Sør-Trøndelag Skikrets, Svein Ove Dyrdahl.

Fra trøndersk idrett husket Seeberg selv epoken med Grønningen, Tyldum og Myrmo best.

- Det var starten på de tv-sendte mesterskapene, og derfor har det brent seg fast i minnet, fortalte han.

- Hva er skikretsens største utfordring i framtida?

- Det er å opprettholde aktiviteten i distriktene. Husk at det er derfra de beste utøverne har kommet, og ikke fra byen, fastslo han.

Dyrdahl i skikretsen var ikke sen med å svare på spørsmålet om han gikk god for utsagnet «verdens beste skikrets»: - Ja, absolutt! Det viste jo siste VM.

- Hva vil framtida innenfor skiidretten bringe?

- Vi må møte ungdommene på deres premisser, og resultatet av det blir helt sikkert nye konkurranseformer innenfor de idrettene vi allerede har i dag. I tillegg blir det mer samarbeid mellom grener som langrenn og kombinert, og langrenn og skiskyting. Før var de konkurrenter, i framtida vil de dra veksler på hverandre, sa Svein Ove Dyrdahl.

Etter servering av snitter inne på museet og taler utenfor, ble det arrangert en uhøytidelig stafett med fem lag der Grønningen & co. var ikledd sine gamle skidresser.

Sør-Trøndelag Skikrets sitt jubileum lørdag ble markert på Hølonda skimuseum. Skikretsen ble stiftet nettopp i den bygda etter et hopprenn i 1904.PS! Selve 100-årsfesten skal markeres med festmiddag under skitinget på Britannia Hotell i Trondheim 15. mai.

Oddvar Brå, Sverre Seeberg og Per Ottesen på skimuseet. 

Oddvar Brå, Sverre Seeberg og Per Ottesen på skimuseet. 

På forsiden nå