- Latterlig tilbud fra Byåsen

Byåsen ønsker tre Selbu-spillere foran kommende sesong. Alle tre er under kontrakt. Tilbudet blir av Selbu-leder Odd Erik Ofstad karakterisert som latterlig.

Saken oppdateres.

- Vi har fått et samlet tilbud på tre spillere, hvorav den ene er profilert landslagsspiller, som ligger langt under det Byåsen selv fikk for Hege Kristine Kvitsand da hun ville gå tilbake til moderklubben Sjetne, sier Ofstad til Adresseavisen.

Kvitsand var den gang også under kontrakt. Sjetne måtte betale Byåsen 100 000 kroner. At selbyggen verdsetter Elisabeth Hilmo høyere, er verken overraskende eller urimelig. Selbu-lederen mener en etablert landslagsspiller har en markedsverdi på mellom 150 000 og 400 000 kroner. Når Byåsen i tillegg ønsker seg Kari Marie Aftret og Monica Skåravik, er det lett å forstå at kravet fra Ofstad & co er solid.

- Uten å gå i detalj, kan jeg også si at tilbudet på Monica Skåravik er lavere enn de 20 000 Monica kostet oss for tre år siden. Vi fikk tilbud om å selge henne til Tertnes i fjor. 35 000 reflekterte vi ikke på en gang, sier Ofstad.

Samarbeid,

ikke penger

Byåsen ønsket i utgangspunktet å bli enig med Selbu uten å betale for de tre spillerne med kroner og øre. I stedet foreslo Byåsen et samarbeidsopplegg, hvor Selbu blant annet skulle kunne dra nytte av Byåsens kontakt med Olympiatoppen.

- Vi har i fem år forsøkt å få til et samarbeid med Byåsen uten å lykkes og så opplever vi at Byåsen kommer med tilbud om samarbeid i det øyeblikk de ønsker noen av våre spillere. Da blir jeg både litt frustrert og tillater meg å si at Byåsen er på ville veier, sier Ofstad.

Byåsens første forsøk på å løse overgangssakene med penger, har ikke akkurat gjort Selbu-lederen mer positivt innstilt.

- Tilbudet er så dårlig at jeg føler Byåsen holder oss og spillerne for narr. Likevel skal vi gi Byåsen en sjanse til, men da må det skje noe fort - i løpet av neste uke. Det må også være et tilbud på skikkelig nivå. Med «skikkelig nivå» mener jeg noen hundre tusen.

Holdes mot sin vilje?

- De tre spillerne ønsker å fortsette i eliteserien og spille for Byåsen. Skåravik ønsket seg altså til en annen klubb allerede i fjor. Om Byåsen ikke kan matche Selbus krav, er dere ikke redde for at dere vil bli sittende med tre spillere som egentlig ikke ønsker å spille for klubben?

- Om det ikke blir noe av overgangene, er jeg sikker på at våre spillere vil forstå vår handlemåte, sier Odd Erik Ofstad.

På forsiden nå