Greger venter på Vålerenga

Mens Storhamar-trener Rune Gulliksen trakk sin semifinalemotstander hjemme i Hamar OL-amfi, satt TIK-trener Greger Lindqvist alene i et hjørne og fulgte direkteoverføringen av trekningen på radio. Det ble ikke som han hadde håpt.

Saken oppdateres.

- Hadde jeg fått velge, ville jeg nok valgt Storhamar. De passer oss litt bedre enn Vålerenga. Vålerenga er tyngre og sterkere, og fremfor alt har vi det som regel langt tøffere på Jordal Amfi enn på Hamar, sier Greger Lindqvist. Det får ikke hjelpe at Storhamar tross alt har vært hakket bedre enn Vålerenga gjennom hele sesongen.

- Ser vi på totalbildet gjennom hele sesongen, har vi vært nærmere Storhamar i fire kamper. Selv om vi bare har tatt ett poeng mot Storhamar. Men nå må vi bare jobbe ut fra forutsetningene og trene fra i morgen mot at det er Vålerenga vi skal møte, sier Lindqvist. Det betyr å konsentrere seg om å stoppe Vålerenga i den fasen av spillet hvor de er landets beste.

- Først og fremst gjelder det å stoppe dem i midtsonen. De vender opp spillet uhyre kjapt, og de kommer tungt fremover, sier Greger Lindqvist. Han håper TIK allerede er godt forberedt på et tøft sluttspill.

Enklere reise

- Fordelen for oss er at vi har spilt jevne og tøffe kamper helt til serieslutt. Vi har jo kjempet for denne plassen i sluttspillet hele tiden. Både Storhamar, Vålerenga og Frisk har vært klare lenge. Vi er skadefrie og sykdomsfrie. På vårt beste er det ingenting som er umulig. Nå er det cup. Det blir akkurat som vi sa for to år siden. Da var Storhamar store favoritter, men det var bare på håret at vi ikke klarte det, sier Greger Lindqvist.

En åpenbar fordel med å reise til Oslo fremfor Hamar, er den noe enklere reiseruten. Nå blir det flyturer i stedet for lange og krevende bussturer nedover Østerdalen.

- Er det aktuelt å dra til Oslo én dag i forveien for å være bedre forberedt til kamp?

- Nei, det kommer ikke på tale å dra nedover kvelden før kamp. Vi forbereder oss som vi pleier å gjøre til helt vanlige kamper, og vi ønsker ikke å endre på kamprutinene. Men det er ingen tvil om at reiseprogrammet blir lettere, sier Lindqvist.

- Hadde dere i det hele tatt noe utbytte av kampen mot Furuset med tanke på sluttspillet?

- Nei, overhodet ikke. Vi luftet alle spillerne våre og spilte med fire rekker gjennom hele kampen. Dette var en ren treningsøkt, konstaterer Greger Lindqvist.

PS! Første NM-semifinale spilles på Jordal Amfi førstkommende torsdag. TIK spiller så hjemme på søndag og ny bortekamp tirsdagen etter.

På forsiden nå