- Blid og beskjeden

Navn: Per Brovold. Trente Bente Kvitland: På jentenivå. Bane: Langsand i Rissa.

Saken oppdateres.

Bente Kvitland begynte sitt fotballiv i Skauga der hun ble tatt hånd om av Ingmund Ringseth. Etter hvert kom en rekke personer i kontakt med den blide jentungen. Mari Darell er en av dem som var med og la grunnlaget for Kvitlands OL-gull. Andre trenere som har hatt en finger med i spillet er Kåre Trøen, Anders Børmark, Lars Magnar Larsen og Per Brovold. Det finnes flere.

Per Brovold satt i formannskapsmøte i Rissa kommunes lokaler i går. Formannskapet avbrøt møtet da Norge kjempet som verst for å erobre OL-gullet.

- Bente er en meget hyggelig jente og nesten for beskjeden. Det er vel en ting som følger med folk fra landsbygda, men det viser seg at man kan utrette mye bare man tar sjansen. Det er spillere som Gøran Sørloth, Jørn Jamtfall, Øyvind Svenning, Tone Haugen, Jo Tessem og nå Bente Kvitland eksempler på. Bente dominerte på pikelaget vårt, og ennå tror jeg hun holder kontakten med de venninnene hun hadde fra ballplassen på Langsand, sier Brovold.

Umiddelbart etter at OL-gullet var sikret sendte Rissa kommune gratulasjonstelegram til Kvitland og det norske laget.

Kvitland gikk fra Skauga til Rissa før hun etter fem år meldte overgang til Stadsbygd i 1991. I 1995 gikk hun til Verdal hvor hun spilte i tre sesonger. Så gikk turen til Trondheim og én sesong for Byåsen. I fjor tok hun endelig spranget til Trondheims-Ørn og endte opp på landslaget.

På forsiden nå