Spilte verdens lengste futsal-kamp

Ble toppskårer med 192 mål og store vannblemmer, etter verdensrekord på Tiller.

Saken oppdateres.

- Jeg hadde som mål å skåre 200 mål, men beinet holdt ikke de siste to byttene.

Det sier Runar Skippervik etter å ha vært med i en 40 timer lang innendørs fotballkamp, i KVT-hallen på Tiller.

Kampen ble godtkjent som verdens lengste futsal-kamp av Guinnes, med strenge krav underveis. De totalt 24 spillerne på de to lagene fikk ikke forlate hallen under kampen, og måtte loggføre seg når de gikk på do.

- Dette er en sinnssyk prestasjon. En ting er spillerne, men også sekretariatet og dommerne som sto opp midt på natta for å bli med, sier Skippervik som så frem til en lang dusj, etter kampslutt. Kampen startet fredag klokken 19 og ble blåst av søndag klokken 11. Da var stillingen 889 mål til Norge, og 577 mål til Zambia.

Bygger ungdomssenter

Begge lagene besto av norske futsal-spillere, i tillegg til zambiske Witson Nyirenda, og som de fleste andre tilsynelatende meningsløse rekordforsøk, ligger det er større alvor bak. Inntekter på salg av lodd, kaker og annet går nemlig til støtte for å bygge et ungdomssenter i Zambia.

Den veldedige organisasjonen Aid in Action står bak, og nærmere hundre frivillige bidro til at arrangementet gikk som smurt. Rune Kalland i Aid in Action var etter kampslutt ikke sikker på hvor mye penger som kom inn, men han håper å nå målet om 150 000 kroner.

Lite søvn

Det var iallfall ingen tvil om at spillerne gjorde jobben. Kun en person måtte bryte, nemlig Stian Reinertsen som slo opp et benbrudd tidlig i matchen.

- Oppsummert i ett ord, vil jeg si det har vært tungt, sier Aleksander Vold. Spillerne sov i soveposer langs sidelinjen når de ble byttet ut, men totalt anslår de å ha sover maks seks timer i løpet av de 40 timene kampen varte.

- Den første natta var den tyngste. Da var det så lenge igjen, at det var demotiverende å se på klokka. Kroppen føles grei nå når jeg sitter, men reiser jeg meg, så er det labert. Da føler jeg meg som en 80 år gammel mann, i dårlig form, sier Vold.

LES OGSÅ: Brakk ankelen i rekordforsøket

På forsiden nå