På tiendelene løs for Elise Egseth

BREVIK: Med absolutt minste margin sikret Elise Egseth seg sitt første internasjonale mesterskapssølv.

Saken oppdateres.

Den lille skuffelsen ble brått snudd til stor glede for siste-årsjunioren under det nordiske mesterskapet i sprint i går. Etter en sterk sluttspurt passerte Wing-løperen mållinjen drøye åtte sekunder bak Helena Jansson. Men fortsatt var Betty Ann Bjerkreim Nilsen ute i løypa, og det meste tydet på at Egseth måtte klare seg med bronse. Derfor klarte hun ikke helt å skjule skuffelsen. Men to vonde minutter senere kunne hun slippe jubelen løs. Med ett fattig tidel tok hun hjem sølvet.

- Nå er jeg kjempefornøyd. Jeg var litt skuffet med en gang, men nå er det bare moro, sa hun.

Etter torsdagens skuffende langdistanse hvor hun havnet helt nede på 20. plass, over 13 minutter bak vinneren Bjerkreim Nilsen, var sprinten i de trange, kuperte gatene en flott revansj.

- Det har hele tiden vært sprinten som har vært målet. Jeg løp for gull, men jeg klager ikke på sølv. Nå kan jeg slippe meg løs til mellomdistansen i morgen, sa Egseth i går.

Deretter er det full fokus på årets mål - junior-VM i Sveits om knappe to måneder. Dessverre står ikke sprint på programmet, men Egseth er godt forberedt.

- Jeg har trent i terrenget tidligere i år, og vet hva jeg går til. Da er jeg også i mye bedre form enn jeg er nå, mener hun.

For Anders Einum ble det også en opptur, selv om medaljene glapp etter rot helt i begynnelsen av løpet.

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen, men ikke løpet. Det er tross alt mitt første nordiske mesterskap, smilte Freidig-løperen som tross masse publikum, musikk og show i Breviks gater, ikke var nervøs før start.

- Jeg var mentalt forberedt på rundt 5000 tilskuere så det her fikset jeg bra, humret han.

På forsiden nå