Gull til Norge - Østerbø nummer seks

Trondhjemmeren Øystein Kvaal Østerbø orienterte seg inn til en sterk 6.plass på ettermiddagens mellomdistanse i det åpne nordiske mesterskapet. Norge tok også gull og sølv.

Saken oppdateres.

Kvaal Østerbø gjennomførte et av sine aller beste mellomdistanse-løp i skogene nær Notodden.

Jeg er veldig fornøyd. Jeg har egentlig lite å vise til på mellomdistanse, så dette var et stort skritt i riktig retning, sier han.

I går vant han sprinten, og med 5.plass i dag, viser han at han takler mer enn bare sprint.

- Jeg er i ferd med å etablere meg i toppen, og det er morsomt, mener 23-åringen som løper for Wing.

I morgen løper han siste-etappen på Norges andrelag i stafetten. Der overtar han pinnen fra NTNUI-løperen Lars Skjeseth som ble nummer 33. Steinkjer-mannen Øystein Kristiansen ble nummer 29.

Det var et elendig løp fra start til mål. Huff, sa 30-åringen etter målpassering.

I dameklassen vant finske Minna-Mari Kauppi foran sveitsiske Simone Niggli-Lüder. Beste norske ble veteranen Ragnhild Bente Andersen med 6.plass. For NTNUI-løperne Birte Riddervold og Line Hagman ble det en tung dag i skogen med henholdsvis

Juniorene Elise Egseth fra Wing og Anders Einum, Freidig fulgte ikke opp gårsdagens sterke sprintløp (sølv og 5.plass), og havnet langt nede på resultatlistene. Men likevel ble det norsk jubel med dobbelseier for guttene. Øystein Sørensen vant foran Magne Dæhli. I jenteklassen vant, som i går, Helena Jansson fra Sverige foran Saila Kinni, Finland og Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Norge.

På forsiden nå