Tungt å forlate Ørn

Fast jobb ble avgjørende for Ragnhild Gulbrandsens valg om å gå fra Trondheims-Ørn til Asker. Men det var ingen enkel avgjørelse for 28-åringen.

Saken oppdateres.

Det siste halvåret har Gulbrandsen hatt vikariat i Sporten i Adresseavisen, samtidig som hun har trent seg opp til å være hundre prosent frisk til å starte sesongoppkjøringen fra nyttår. Hun hadde håpet at det skulle bli i Ørn, men slik ble det ikke. Asker og Bærums Budstikke kunne tilby henne fast jobb, noe Adresseavisen ikke kunne.

- Grunnen til at jeg flytter er så enkel. Du tjener ikke noe på å spille kvinnefotball i Norge, og jeg føler at jeg er kommet i en fase i livet der fotballen ikke står øverst.

At valget om ny klubb falt på Asker, er ingen tilfeldighet. Gulbrandsen har kjent trener Eli Landsem i en årrekke. Dessuten er Asker en av få klubber ei jente med hjertet i Ørn kan spille for.

- Asker var det naturlige valget. Først og fremst fordi jeg kjenner Eli Landsem godt. Samtidig er Asker en klubb jeg tror det blir ok å spille for. Jeg tror menneskene i klubben er lik dem som finnes i Ørn, sier spissen.

- Forferdelig tungt

Dagen i går ble ikke enkel for Ragnhild Gulbrandsen. Etter at hun hadde akseptert jobbtilbudet, gikk tiden med til å snakke med klubbvenninnene i Ørn. Det var også da at følelsene kom for fullt.

- Det å forlate Ørn er forferdelig tungt. Det har gått mer og mer opp for meg i løpet av dagen hva jeg har valgt å gjøre. Jeg føler at jeg svikter laget mitt litt, men jeg vet samtidig at de støtter meg. Jeg må innrømme at jeg har litt dårlig samvittighet, og jeg skulle så gjerne ha gitt Gøril (Kringen) en bedre start på hennes karriere som trener. Samtidig er jeg jo glad også. Jeg har fått meg fast jobb som journalist, og det er jo det jeg ønsker å drive med i fremtiden, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Skuffet Kringen

Beskjeden fra Gulbrandsen toppet en ikke altfor god måned for nytrener Gøril Kringen. For litt siden valgte Ane Stangeland erkerivalen Kolbotn i stedet for Ørn, og June Pedersen glapp også. I tillegg er det svært usikkert om Heidi Pedersen fortsetter.

- Det er klart at det å miste Ragnhild, er en stor skuffelse for oss. Men det er nå en gang slik at man ikke kan leve av fotballen i Trondheims-Ørn. Jeg har derfor full forståelse for Ragnhilds valg. Levebrødet må tross alt komme foran alt, sier Kringen, som ikke ser noen grunn til å svartmale situasjonen.

- På ingen måte. Optimalt sett skulle vi gjerne hatt både Ragnhild og Stangeland på plass, men vi kan ikke gjøre annet enn å fokusere på dem som har valgt å bli. Totalt sett er vi ikke styrket, og heller ikke svekket, i forhold til årets sesong, men vi synes ikke vi helt klarte å få ut potensialet i laget i år. Der er det noe å gå på, sier Ørn-treneren.

Årets sesong endte med en skuffende 4. plass, og hva neste år kan ende med er ikke lett å spå.

- Det er vel bare å slå fast at vi nok ikke vil bli nevnt blant de heteste gullkandidatene. Men det kan jo være en fordel for oss. Vi har ambisjoner om å være med i toppen allerede neste sesong, men vi er også innforstått at det vil ta litt tid å bygge opp et nytt lag. Men ikke glem at vi har fem-syv landslagsaktuelle spillere i troppen, sier en offensiv Gøril Kringen. 
På forsiden nå