Ljøkelsøy rask og pigg igjen

Isolasjon, hvile og varme klær har gjort Roar Ljøkelsøy frisk nok til å forsvare ledelsen i VM i skiflyging.

Saken oppdateres.

Han møtte til frokost på hopperhotellet i Grundlsee betydelig piggere enn tilfellet var dagen før. Isolasjon, hvile og varme klær har tydeligvis hjulpet orkdalingen.

Har spist frokost

– Han er klar og har vært og spist frokost, sa hoppernes pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug til NTB lørdag morgen.

Roar Ljøkelsøy leder skiflygings-VM etter første dag med 22,8 poeng på hjemmehåpet Thomas Morgenstern foran de to avsluttende omgangene. Mulighetene for en ny VM-tittel er store.

Etter de to første omgangene i VM i Kulm i dag, leder Ljøkelsøy med 22,8 poeng på andremann i dagens konkurranse, Thomas Morgenstern.

Kan vinne med normalt hopp

Det betyr at østerrikeren fordelt på to omganger må hoppe til sammen 19 meter lenger enn Ljøkelsøy i de to avgjørende omgangene i morgen. Det gjelder om Morgenstern og Ljøkelsøy har lik poengsum, viser beregninger Adresseavisen har gjort.

Ljøkelsøy kan dermed vinne med et middels hopp i første omgang og et normalt hopp i andre. Men misser han i førstehoppet, kan forspranget være spist opp.

Tommy Ingebrigtsen endte på 14. plass etter dagens to første omganger. Og Ingebrigtsen har kun litt lenger opp til sølvplass, enn Morgensterne har opp til Ljøkelsøy. Tommy må hoppe 22 meter lenger enn Morgensterne om trondhjemmeren har sjans på sølv.

Nesten maksimalt

Men det er mulig å hoppe seg opp på to omganger. Tredjemann i fredagens konkurranse, Martin Koch (Østerrike) hoppet 14 meter lenger i andre omgang enn han gjorde i første omgang. Det gjorde at han gikk fra 10. til tredjeplass foran de to avgjørende omgangene lørdag.

Ljøkelsøy vant fredagens første to omganger med et nær perfekt feberhopp.

-Det andre hoppet var et nesten maksimalt hopp der alt fungerte, sier Ljøkelsøy til adressa.no.

Hopper prøveomgang nå

Klokka 12.30 er det prøveomgang, mens rennet starter 13.45. Fire nordmenn hopper finaledagen, Det er foruten Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren (8), Tommy Ingebrigtsen (14) og Henning Stensrud (22), mens Sigurd Pettersen og Lars Bystøl er prøvehoppere. Ljøkelsøy hopper ikke prøveomgangen.

 
På forsiden nå