Ni norske gull i U23-nordisk

Århus (NTB): Det ble fire nye gull til norske utøvere siste dag av nordisk U23-mesterskap i friidrett. Utbyttet ble ni gull, fem sølv og tre bronse.

Saken oppdateres.

- Vi er meget godt fornøyd med medaljebeholdningen, og det er verdt å merke seg at det ble norsk gull i samtlige hoppøvelser for kvinner. Det er oppsiktsvekkende, sier sportssjef Ketil Tømmernes i Norges Fri-idrettsforbund til NTB.


Det er kvinnene som gjør det i norsk friidrett, iallfall i aldersbestemte klasser. Åtte av de ni gullene i Århus ble vunnet av kvinner. Også i junior-VM i Beijing var det kvinner som hentet heder til Norge.


- Det er ingen tvil om at det er kvinnene som har tatt ledelsen i den norske juniorbølgen både for U20 og U23, sier Tømmernes.


Søndagens norske gullmedaljer kom i stav ved Cathrine Larsåsen (4,00), i tresteg ved Margrethe Renstrøm (13,12), i høyde ved Stine Kufaas (1,80) og på 200 meter ved Elisabeth Slettum (23,74).


Det ble sølv til Liv-Miriam Nordtømme på 800 meter, til Morten Velde på 1500 meter og til stafettlagene på 4 x 400 meter både for kvinner og menn. (©NTB)


Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå