Landis var «ultra-positiv»

Flere av Floyd Landis’ sju dopingprøver som er blitt analysert på nytt i Frankrike denne uken, viser spor etter kunstig testosteron.

Saken oppdateres.

Dermed er det klart at den amerikanske syklisten hadde ulovlige stoffer i kroppen på flere etapper i fjorårets Tour de France. Det er å betegne som en skikkelig nesestyver for amerikaneren.

Tidligere har dopingsaken mot 31-åringen kun handlet om prøver avlagt etter seieren på 17. etappe, som avgjorde hele rittet til amerikanerens fordel.

Mister Tour-seieren

Nå tyder alt på at Landis mister Tour-seieren, melder sportsavisen L’Equipe.

– Jeg kan ikke se hvordan Landis skal komme seg ut av denne knipa i høringene med det amerikanske antidopingbyrået (USADA), sier Tour de France-direktør Christian Prudhomme.

Prøvene som tidligere var analysert med negativt utfall, er ifølge L’Equipe gjennomgått på nytt med en ny metode som kan påvise kunstig testosteron. Resultatene viste mindre mengder kunstig testosteron enn i den opprinnelige, positive testen, men er like fullt å anse som positive dopingprøver.

Pereiro Sio - eller ingen

De nye analysene er utført på oppdrag fra USADA. Og det er samme franske laboratorium i Chatenay-Malabry utenfor Paris som har utført oppdraget.

Skulle Landis bli fratatt Tour de France-triumfen, er det sannsynlig at toer Oscar Pereiro Sio blir stående som vinner i historiebøkene. Alternativet er å la plassen for all evighet stå åpen – til skrekk og advarsel.

 
På forsiden nå