Kong Harald til stort arrangement i Trondheim

Kong Harald vil være på tribunen i Trondheim når Norges håndballherrer spiller sin åpningskamp i EM-sluttspillet i januar neste år.

Kong Harald vil være til stede når håndball-EM spilles i Trondheim neste år. Kong Harald vil være til stede når håndball-EM spilles i Trondheim neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er veldig hyggelig at Kongen har takket ja til å overvære EM, sier president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, i en pressemelding.

Norge er medarrangør av håndball-EM for menn i januar 2020, sammen med Sverige og Østerrike. Norge møter Bosnia-Hercegovina (10. januar), Frankrike (12. januar) og Portugal (14. januar) i gruppespillet.

– Vi har hatt Kongen som gjest også tidligere, både under håndballmesterskap på hjemmebane, på NM-finaler og i forbindelse med De olympiske leker. Han har vist seg som en svært engasjert og oppdatert tilskuer. Vi gleder oss til å vise ham den nye arenaen, og ikke minst la ham få oppleve verdensklassehåndball anført av de folkekjære håndballgutta, sier Lio.

Kongen var også på tribunen da håndballjentene ble verdensmestere på hjemmebane på Lillehammer i 1999. Den dramatiske finalen ble avgjort etter doble ekstraomganger.