Russel uønsket av RBK

Robbie Russell har fått beskjed om å finne seg en ny klubb. Det liker han dårlig.

Saken oppdateres.

- Jeg hadde håpet på en fair sjanse til å vise hva jeg står for. Tross alt har jeg vært skadet en lang stund, og knapt spilt. Beskjeden var tøff å få, men slik er vel fotballen, sier Russell, som fyller 26 år 16. juli.

Han kom til Rosenborg fra Sogndal sommeren for to år siden. Spilte ni seriekamper, og fikk også med seg litt mesterliga-fotball før moroa var over. To fattige seriekamper i fjor, og to cupkamper i år er resten av fasiten. Mye av forklaringen ligger i skader, men han har heller ikke fått den tilliten han mener å ha fortjent. Også i fjor, under Per-Joar Hansen, fikk han samme beskjed. Da ble amerikaneren reddet av trenerbytte. Det varte knappe 11 måneder.

- Det har ikke vært lett med tre forskjellige trenere. Du må hele tiden bevise, men så mye skadet jeg har vært er det vanskelig, sier han.

Han kostet Rosenborg tre millioner kroner, i tillegg til at Sogndal fikk én million da klubben kvalifiserte seg til Mesterligaen samme høst. Sogdnal skulle egentlig få en halv million ved både 25 og 50 kamper, men så mange fikk aldri Russell.

Nå jobber hans agent med å få ham utenlands.

- Jeg har vært i Norge i mange år, og kanskje det beste er å finne et nytt land. Men jeg er åpen for alt, sier backen som trener med Rosenborg inntill en ny klubb kommer på banen.

Trener Per-Mathais Høgmo sier at avgjørelsen er til det beste for Russell.

- Vi også ønsker at han skal spille fotball i større grad enn det han får gjort hos oss. Derfor er denne beslutningen tatt, sier Høgmo.

Robbie Russell har vært mye skadet. Nå vil RBK selge ham.

 
 
På forsiden nå