Ulrik (18) debuterte for fransk storklubb

Tromsø-gutten kan få måle krefter med AC Milan og Arsenal senere i sommer.

Ulrik Yttergård Jenssen debuterte for Lyons A-lag. Her er han i aksjon i en U21-landskamp mellom Norge og Østerrike. Ulrik Yttergård Jenssen debuterte for Lyons A-lag. Her er han i aksjon i en U21-landskamp mellom Norge og Østerrike. Foto: DIGITALSPORT

Ulrik Yttergård Jenssen ser ut til å ha en flott fotballkarrière foran seg. Lørdag debuterte 18-åringen for førstelaget til den franske storklubben Lyon.

Forsvarsspilleren, som er lillebroren til Tyskland-proffen Ruben Yttergård Jenssen, fikk de siste 45 minuttene i treningskampen mot den sveitsiske klubben Sion.

Kampen var den første i Lyons sesongoppkjøring. Lyon stilte med et noe reservepreget lag, men blant andre midtbanestjernen Clement Grenier og veteranen Steed Malbranque var med på gjestenes lag.

Lyon skal møte svært god motstand denne sommeren. Tirsdag venter den nederlandske storklubben PSV Eindhoven.

I de påfølgende ukene skal klubben også spille mot AC Milan, Arsenal, og Villarreal , før supercupfinalen mot Paris Saint-Germain 1. august.

Vil ha proffkontrakt i løpet av sesongen

Dermed har Yttergård Jenssen muligheten til å få prøve seg mot noen av verdens beste spisser de nærmeste ukene. Det gjenstår imidlertid å se om trener Hubert Fournier ønsker at nordmannen fortsetter på A-laget utover sommeren og høsten.

Torsdag snakket Yttergård Jenssen om forventningene for sesongen i et intervju på klubbens hjemmesider.

— Jeg vil prøve å være med A-laget så mye som mulig. Jeg ønsker også å signere en proffkontrakt i løpet av sesongen og muligens spille en kamp i serien. Vi vet det blir mange kamper denne sesongen, vi får se, sa han.

— Jeg vil gi alt for å imponere trenerne i treningskampene, la han til.

Ulrik Yttergård Jenssen spilte for Fløya og Tromsø IL tidligere i karrièren. I desember 2012 ble han klar for Lyon.