Henning Berg ny Lillestrøm-trener

Henning Berg blir ny Lillestrøm-trener etter denne sesongen. Samtidig slutter Jan Åge Fjørtoft som manager i klubben.

Saken oppdateres.

Berg har skrevet under en femårskontrakt og tar over etter Erland Johnsen, som går tilbake til jobben som spillerutvikler, skriver klubben i en pressemelding.

Berg spilte for Åråsen-klubben i 1992-sesongen, før han reiste til England for å spille for Blackburn.

– Jeg gleder meg til å begynne i LSK, sier Berg til klubbens nettsted.

– Det er flere grunner til at jeg ønsker å gå til LSK. Det er veldig mange ting som er på plass for at klubben skal lykkes, som treningsfasiliteter og klubbdrift. Den lokale tilhørigheten og engasjementet i området er også delaktig. Klubben har i tillegg til en god spillerstall, ambisjonene på plass. Jeg har lyst til å være med på å bidra til at Lillestrøm blir best mulig, fortsetter Berg, som overfor lyn.no poengterer at han kommer til å gi flatt jern for osloklubben ut sesongen.

– At jeg har valgt å være trener for LSK fra neste sesong betyr ikke at jeg ikke er 100 prosent dedikert til jobben i Lyn, snarere tvert imot. Ingenting hadde vært bedre enn å avslutte min trenergjerning i Lyn med en bra plassering.

Toppklubbplaner

LSK-leder Per Mathisen er svært tilfreds med at klubben har sikret seg Berg, som de siste årene har hatt suksess som Lyn-trener.

– Vi er veldig godt fornøyde med å få Henning Berg som LSK-trener for de neste fem årene. Vi både gleder oss og har stor tro på at det skal være med på å gjøre LSK til en toppklubb i framtiden. Vi vil også legge stor vekt på utvikling av unge talenter, sier Mathisen.

Sportsdirektør i Lyn, Torgeir Bjarmann, sier at klubben er i gang med å finne en erstatter for Berg, men at de ikke vil ta tak i den første og beste.

– Det er viktig for klubben at vi finner en trener som kan videreføre det fundamentet som er lagt de siste årene. Vi spiller attraktiv fotball, har et fantastisk samarbeid med NTG og har mange gode spillere, så jobben er helt sikkert attraktiv for mange, sier Bjarmann til klubbens nettsted.

Han synes Bergs exit er «synd», men respekterer kollegaens avgjørelse.

– Sånn er fotballen, trenere kommer og går, og Henning har gjort en glimrende jobb for oss siden han kom til klubben i 2005. Jeg er på ingen måte bekymret for fremtiden. At han nå har valgt LSK fra 2009 er en avgjørelse vi må respektere, og nå må vi tenke fremover.

«Fjøra» forsvinner

Samtidig som Henning Berg entrer Åråsen, pakker manager Jan Åge Fjørtoft sakene sine. Han og LSK er blitt enige om at han er inne i sin siste sesong for Lillestrøm.

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi har ulikt syn på en del strategiske spørsmål om hvordan klubben bør organiseres, og det er derfor naturlig at jeg som klubbens sportslige leder går av, skriver Fjørtoft selv på lsk.no.

– Jeg synes naturligvis at dette er vemodig. Når jeg etter sesongen går av har jeg vært ansatt som manager i fire og et halvt år. Det er faktisk ganske lenge i denne spesielle bransjen vår. Jeg er vel den av de sittende managerne/sportsdirektørene som nå har sittet lengst. Det har vært oppturer, og det har vært nedturer, skriver han.

På forsiden nå