Ibrahimovic skal ha takket nei til å delta på Sveriges landslagssamling i juni, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Grunnen skal være skadene som har plaget 40-åringen den siste tiden.

Dermed mister Zlatan begge Nations League-kampene mot Norge. Den første spilles på Friends Arena i Stockholm 5. juni, mens den andre er på Ullevaal 12. juni.

Sky Sports Italia har tidligere meldt at svensken trolig ikke kan spille mer enn ti minutter i AC Milans siste seriekamp i Serie A på grunn av en skade, og italienske Gazzetta Della Sport har også skrevet at Zlatan nå vurderer om han skal legge opp eller ikke.

Dermed går vi glipp av det som kunne blitt en ikonisk duell mellom fortidens skandinaviske spissfenomen Zlatan Ibrahimovic og arvtageren Erling Braut Haaland.

Sverige skal totalt spille fire kamper, de to siste mot Slovenia og Serbia. Ibrahimovic melder forfall til samtlige.

Dermed slipper Ståle Solbakken å tenke på spissen som ble regnet som en av verdens beste spillere for noen år siden.

Landslagssjefen hintet tidligere i år om at han trolig ble nødt til å ta «Zlatan-grep».

– De som spilte mot Slovakia er veldig gode til å beskytte feltet. Det er Stefan (Strandberg) også: De er kompromissløse, også i hodespillet, sa Solbakken.

NEXT MAN UP: Nå er det opp til Alexander Isak (22) å ta opp hansken etter Zlatan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zlatan gjorde comeback på landslaget i 2021 etter en lang tids pause fra de gule og blå. Han rakk å spille i fem kamper før dette forfallet.

Nå er spørsmålet om han noensinne vil dra på seg den svenske landslagstrøyen igjen, eller om spissveteranen velger å legge opp på landslaget – igjen.

Nylig har han uttalt seg om fremtiden.

– Jeg får litt panikk, for hva gjør du når det er over? Hva er det neste kapittelet? Jeg er i en situasjon der jeg er nær målstreken. Men jeg vil prøve å utsette og nå den så mye som mulig, sier Ibrahimovic i fotballpodcasten ESPN FC.