28-åringen gikk fra Chelsea til Manchester United midt i sesongen i januar og fikk sin debut 7. februar.

Nå innrømmer hun at de første månedene i sin nye klubb har vært tøff.

– Det var kjempetøft, det er den tøffeste tiden i min karriere. Jeg kom midt i sesongen, det var corona og jeg hadde ikke sett familien min på en evighet. Jeg var ikke meg selv fotballmessig og det var veldig mye som ikke stemte, sier Thorisdottir.

Turen hjem til Jæren i sommer til familien har gjort 28-åringen godt. Hun har fått koblet av.

– Nå er batteriene ladet. Nå vil jeg vise hvem jeg er. Den versjonen av Maria har de ikke fått sett ennå. Nå har jeg blitt kjent med laget og treningsmetodene, jeg vet hva det går i og min tid starter nå.

Fem norske fotballkvinner har forlatt toppfotballen i England, seks er tilbake. Når Manchester United sparker i gang Women’s Super League hjemme mot Reading fredag 3. september, har Thorisdottir selskap av Vilde Bøe Risa. 26-åringen ble klar for Manchester United 20. juli.

– Det har gått veldig fint med Vilde. Hun har kommet seg godt inn i gruppen allerede og klarer seg veldig bra, sier Maria Thorisdottir.

De to landslagsspillerne har funnet tonen og er mye sammen.

– Har du fått vist henne Manchester?

– Det har det ikke vært tid til. Vi er midt i oppkjøringen med lange dager og tunge bein. Noen fine gåturer har det imidlertid blitt, sier Thorisdottir og da har hennes faste turkamerat, golden retriveren «Theo», også vært med.

– Bedre nivå

Etter å ha vært med helt i toppen lenge endte Manchester United på en litt skuffende 4. plass i vår. Dermed gikk også Champions League-mulighetene i vasken.

Thorisdottir mener forutsetningene for å hevde seg i gullkampen sammen med Chelsea, Manchester City og Arsenal er bedre nå.

– Vi har mistet noen spillere, men fått inn veldig gode erstattere. Jeg tror det kan bli veldig bra. Vi er styrket fra i fjor. Så vet jeg ikke om klubben har planer om noen flere signeringer.

Konkurrentene har også styrket seg i sommer.

— Det er flere lag som har hentet inn gode spillere, ikke bare topplagene. Derfor tror jeg nivået på ligaen vil være bedre enn noen gang. Jeg tror det kan bli jevnt og spennende.

Manchester United gjør sine siste sesongforberedelser i Skottland. Her blir det en ukes treningsleir og med en kamp mot Rangers.