Dagen før Premier League sparkes i gang melder Burnley-kaptein Tom Heaton om et potensielt bananskall den kommende sesongen.

De siste årene har det vært mye fokus fra diverse keepere på alle de nye fotballtypene som dukker opp foran hver sesong. Foran VM i 2010 ble det klagestorm rundt Jabulani fra Adidas, som blant andre Gianluigi Buffon kalte forferdelig, mens det også foran årets EM kom ramsalt kritikk mot kula.

— Aldri bra som keeper

Nå er det igjen fokus på ballen foran årets Premier League-sesong. Burnley-keeper Tom Heaton har nå brukt ballen på trening i en måned, og har oppdaget at den nye versjonen fra Nike kan skape problemer.

Burnleys Tom Heaton prøver å bokse den nye Premier League-ballen under en treningskamp i sommer. Trolig vil enda flere keepere gå for boksing fremfor å holde kula. Foto: Reuters

— Etter noen uker med den kunne du kjenne at den ble glattere når den blir våt, noe som aldri er bra som keeeper, sier Heaton ifølge The Independent.Den fargerike ballen har navnet Nike Ordem 4, og skal brukes i La Liga og Serie A i tillegg til den engelske toppdivisjonen.

— Forsøker å bli vant til det

— Du må bare forsøke å bli vant til det, og det er din jobb å holde ballen ute av nettet, og da må du bare finne en måte å gjøre det på. Det er en god ball, og det er ingen store vanskeligheter, men det er alltid noe du ser etter som keeper. I år er den altså noe glattere når den blir våt, sier Heaton.

De siste årene har det virket som om flere keeper velger å bokse fremfor å holde ballen, og trolig er det fordi ballene er mye for uforutsigbare enn hva de var tidligere.

Men ballen er ikke den verste Heaton har opplevd.

— Jeg foretrekker heller denne ballen fremfor ballen fra EM. Denne går mye mer rett fram, i motsetning til EM-ballen som kunne gå hvor som helst, sier Heaton.

For nyopprykkede Burnley venter Swansea hjemme på Turf Moor i åpningskampen denne sesongen.