Matthäus ble ansatt som trener for ligaleder Patrizan Beograd i vinterpausen. Onsdag ble det borteseier 1-0 mot Hajduk Rodik i første kamp i vårsesongen.

Tyskerens første trenerjobb, i østerrikske Rapid Wien, ble loddrett fiasko. Likevel har han fått en lukrativ kontrakt med den serbiske klubben. I tillegg til 5,7 millioner kroner i lønn for en 18-månederskontrakt får han gratis flyreiser til München, en luksusbil og fri bolig.

Matthäus bør dermed ha råd til å innfri løftet han avga i helgen, om at han etter sin 43-årsdag om en snau måned omsider skal betale de 2,3 millioner kroner til veldedighet som han lovet bort etter avskjedskampen for nesten tre år siden.

Han har fått massiv kritikk i Tyskland fordi han ikke har betalt inn pengene. Ifølge Bayern München har han allerede fått 12,5 millioner kroner som var overskuddet fra kampen. Likevel har Matthäus saksøkt klubben med krav om flere penger.

— Jeg har sagt fra begynnelsen at jeg ville gi penger til veldedighet etter å ha fått se de endelige regnskap fra avskjedskampen min. Først nå har jeg fått se papirene, sier han til avisen Bild.