TROMSØ 2-FINNSNES 1-2

Jonas Johansen spilte 45 minutter i det som muligens var sesongens sterkeste TIL 2-ellever mot Finnsnes på Alfheim.

Kampen endte med 2-1-seier til topplaget Finnsnes, men TIL 2 styrte kampen fullstendig i 1. omgang.

– Det var artig å spille kamp igjen. Litt uvant var det å være tilbake på banen, men heldigvis var det på trygge Alfheim, sier Jonas Johansen med et smil.

Vi intervjuet Johansen om hvordan han takler skadetilværelsen tidligere denne sesongen. Les artikkelen her.

79 dager siden sist

Sist gang ”JJ” var på banen var 28 minutter mot Stabæk i Tippeligaen i mai. Det har vært en lang vei tilbake etter et langt skadeopphold, men nå begynner midtbanespilleren å nærme seg spilleklar – også for A-laget.

– Jeg var klar til å komme innpå mot Aalesund, men det handler bare om å være god på trening fremover.

Johansen har vært en del av TIL-troppen i de to siste kampene, både mot Glimt og Aalesund.

– Nå håper jeg på minutter mot Haugesund, men jeg tar ting rolig og skal jobbe på videre, sier 31-åringen, som spilte de første 45 minuttene som avtalt på forhånd, som dro uten å se 2. omgang.

– Jeg måtte rett hjem å legge minstebarnet, smiler Johansen.

ALFHEIM-TRENDEN HAR BLITT ET MARERITT: — Hver eneste spiller må gå inn i seg selv.

Dominerte

For hjemmelaget stilte det som må kalles en toppet førsteellever for et TIL 2-lag. På laget var det A-lagsspillere som Fredrik Michalsen, Henrik Gjesdal, Aron Sigurdarson og Lasse Nilsen. Spesielt sistnevnte var toneangivende for TIL 2.

SPILTE: Aron Sigurdarson spilte også for TIL 2 i kveld, og gjorde en bra 1. omgang. Han ble i likhet med Johansen byttet ut før lagene entret banen til 2. omgang. Foto: Robin Andersen

– Vi stiller noen A-spillere og styrer førsteomgangen. Etter kampen er det veldig surt, fordi vi burde avgjort kampen der og satt noen scoringer, sier TIL 2-trener Morten Pedersen.Finnsnes tok ledelsen på omdiskutert vis ifølge TIL 2-treneren.

– Jeg mener det er et klart frispark i forkant til Lasse Nilsen, sier Pedersen, og mener at venstrebacken ble obstruert rett før Sander Birkeland curlet ballen bak en sjanseløs Jacob Karlstrøm.

Selv om TIL 2 styrte det meste av kampen i 1. omgang, så viste Finnsnes hvorfor de er et topplag i 2.-divisjon etter hvilen.

– Det var en veldig viktig seier, og vi møter et TIL 2-lag som er adskillig bedre enn det vi møtte sist. Det er det beste TIL 2-laget de har hatt denne sesongen, sier Finnsnes-trener Bjørn ”Bummen” Johansen.

Hadde Finnsnes spilt uavgjort i dag, så hadde det sett meget tøft ut for å ta igjen suverene TUIL.

– Det er langt bedre å være syv poeng bak enn 10 poeng, avslutter ”Bummen”.

Finnsnes la på til 2–0 etter scoring av Vebjørn Grunnvoll. Lasse Nilsen reduserte for TIL 2 to minutter før slutt, men det endte med tap for hjemmelaget.