Offisielt: Tom Nordlie ferdig i Sandnes Ulf

Klubben bekrefter at samarbeidet er over.

Tom Nordlie får ikke ny kontrakt med Sandnes Ulf Tom Nordlie får ikke ny kontrakt med Sandnes Ulf Foto: Carina Johansen

Sandnes Ulf spiller i 1. divisjon neste år uten Tom Nordlie som hovedtrener. Partene opplyste mandag at de er enige om å avslutte samarbeidet.

Nordlie ble ansatt som trener i Sandnes Ulf i juli. Han maktet ikke å holde klubben i eliteserien, og dermed skal blåtrøyene spille i 1. divisjon i 2015. Søndag fikk ryktene om Nordlies avgang fart på seg, da Egersund IK meldte at Bengt Sæternes har forlatt klubben for å bli trener i Sandnes.

Det punktet ønsket ikke klubben å kommentere mandag.

– Som tidligere annonsert er Sandnes Ulfs plan å presentere ny trener i midten av denne uken, skriver Sandnes Ulf.

Ville fortsette

Videre opplyser klubben at den i utgangspunktet ville forlenge avtalen med Nordlie, og at partene har vært i samtaler om en slik løsning.

– Partene fant for en tid tilbake ut at forutsetningene og forventningene for videre samarbeid var utfordrende. Dette sett i lys av usikkerheten rundt de økonomiske rammene for neste år, sier daglig leder Tom Rune Espedal.

Nordlie trener laget denne uken og fullfører sin kontrakt, som går ut 30. november. Han ønsket egentlig å fortsette i jobben.

– Hvis det skulle være forsvarlig for meg å ta på meg rollen som hovedtrener for neste år, var det viktig at klubben ønsket å satse på en enda bredere sportslig front. Da dette ikke er økonomisk forsvarlig, er det fornuftig av klubben å sette tæring etter næring og ikke satse over evne. Derfor er vi enige om å skille våre veier i denne omgangen, sier Nordlie.

Ros

52-åringen må regnes som en klubbnomade etter sine mange, gjerne kortvarige, trenerjobber. I eliteserien har Nordlie trent Odd, Vålerenga, Start, Viking, Lillestrøm, Fredrikstad i tillegg til Sandnes Ulf.

Han får med seg gode skussmål fra klubbledelsen i Sandnes Ulf.

– Tom har lagt listen for hva profesjonalitet og grundighet i trening og kamp betyr. Klubben har nå en helt annen referanseramme til hva som kreves av klubb, spillere og støtteapparat for å være en Tippeliga-klubb, sier Espedal.

– Utgangspunktet var meget tøft da Tom kom. Vi visste at det var vanskelig, men vi var med helt til slutt. Det er takket være både Tom og spillergruppa, som hadde tro på prosjektet, legger han til. (©NTB)

(©NTB)

Se Studio A med Tom Nordlie