Tannløse Ranheim tapte: - Vi skulle hatt uavgjort

Ranheim brukte 88 minutter for å få til første avslutning på mål da serieleder Sogndal ble for sterke.

SOGNDAL — RANHEIM 1-0

Etter en fryktelig åpning på sesongen, åpnet Ranheim kontoen for trepoengere da Strømmen ble slått 2-0 på hjemmebane i sesongens åttende seriekamp. Dermed var det et Ranheim-lag med kjærkommen selvtillit som gjestet Sogndal på Fosshaugane i 16.mai-kampen.

DEPPER: Ranheim-trener Trond Nordsteien måtte se sitt lag tape mot Sogndal. Her etter et tidligere tap denne sesongen. Foto: Rune Petter Ness

Et Sogndal-lag som var serieleder foran kampen og kun beseiret av nord-trønderske Levanger (som vant 3-1 på samme arena for to uker siden) foran møtet med gjestene fra Sør-Trøndelag.Og i det som har merkelappen fotballens festdag fungerte lagene som festbrems i en kjedelig affære – som ble avgjort etter kampens første skudd på mål da Robin Shroot befestet hjemmelagets posisjon på tabellen. Mot bunnlaget Ranheim.

— Det var et skritt i feil retning med tanke på at vi fikk vår første trepoenger sist, men vi skal ha respekt for at Sogndal er et godt fotballag. Men i dag hadde vi muligheten til å få med oss noe. Dette var en kamp som skulle endt med ett poeng for oss, selv om det ikke er noe å si på at Sogndal vant, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til adressa.no.

Løskrutt

Etter en klassisk stillingskrig den første halvdelen av 1. omgang, var det vertene og Robin Shroot som skapte den første farligheten foran mål. Men fra en brukbar posisjon mellom Are Tronseth og Karl Morten Eek sklei nord-iren – og «skuddet» ble til en pasning til Ulrik Flo – som heller ikke fikk ordentlig dreis på skuddet, som gikk i nettveggen fra kort hold.

Like etter fikk Torgil Gjertsen muligheten til å gi gjestene ledelsen på et frispark, som gikk via hårlokkene til høyeste mann i muren, før Robert Stene sleivet ballen utenfor.

Da Sogndals Jim Johansen skjøt over på halvspretten fra nesten 30 meter like etter, oppsummerte han like godt den første halvtimen på Fosshaugane: En tam affære der skuddene var like upresise som skiskytter Lars Berger kunne gjøre det i sine verste stunder.

Første skudd på mål ga scoring

Den sjansefattige 1. omgangen fortsatt med Ranheim fullt på høyde med motstanderen, men der Ranheim ikke hadde x-faktoren til å utnytte de mange innleggene, trengte målmaskinen Robin Shroot knapt en halvsjanse for å sette inn 1-0 til effektive sogndalinger. Et frispark falt ned i føttene på Sogndal-spissen, som reagerte raskest. En dekket Andreas Lindberg kunne lite gjøre med skuddet som trillet i hjørnet – på kampens aller første skudd på mål.

Dermed lå Ranheim under 0-1 til pause, etter en 1. omgang som på mange måter kan oppsummere sesongstarten til trønderne etter at man lå under tross en svært jevn kamp spillemessig.

— Vi bestemte oss for å ligge litt lavere enn i de forrige kampene og gjøre det ekkelt for Sogndal. Jeg synes vi nærmest gjorde en prikkfri 1.omgang der Sogndal fikk til lite. Det var det vi skulle fortelle spillerne i pausen, men det var bare å kaste bort det manus da de scoret rett før pause, sier Nordsteien.

Skuddbonanza

Som fortsatte etter hvilen med et lite Sogndal-overtak i en sjansefattig affære. Mot slutten prøvde Ranheim på en slags sluttspurt. Like etter Robin Shroot og Jim Johansen fikk hver sin sjanse til å punktere kampen, kom Ranheims mulighet til å tilrive seg det ene poenget.

Men da Jo Sondre Aas sendte i vei Ranheims eneste skudd på mål, vartet Sogndal-keeper Stefan Hagerup opp med en mesterlig redning i lengste hjørnet.

— Det er frustrende å ikke skape flere sjanser, selv om vi hadde nok til å få med oss noe. Vi hadde muligheten og fikk mange gunstige brudd. Men vi ble for unøyaktig siden tredelen, sier Nordsteien.

Med det er Ranheim fortsatt under streken etter kun én seier på ni kamper. Det gir 13. plass – plassen bak trønderrival Levanger.

Vis fakta ↓
1. divisjon fotball menn lørdag, 9. runde: