— Jeg spilte stopper lite grann under Per Brogeland i Østerrike, og jeg spilte libero en periode i Tyskland - i 1860 München. Men jeg spilte back en hel sesong i Celtic, sier Vidar Riseth til adressa.no.

— Å spille ren midtstopper er likevel helt nytt for meg. Men så lenge jeg har spilt mye i forsvar, tror jeg det skal gå greit, sier Riseth.

Som libero i 1860 München hadde han en helt annen rolle enn som en tradisjonell midtstopper. Dem tyske liberoen ligger hele tiden noen meter bak de andre midtstopperne. Han faller av og voktoger bakrommet.

Riseth føler han har sklidd godt inn i den bakre fireren til Rosenborg. Ikke minst takket være at det er de øvrige spillerne i forsvarsfireren han kjenner best fra før.

— Christer Basma og Erik Hoftun har jeg spilt mye sammen med på landslaget. I Rosenborg er det én spiller igjen fra da jeg var her sist for ti år side, og det er Ståle Stensaas. De er rutinerte spillere alle sammen, og jeg synes det er skikkelig artig å spille bak der, sier Vidar Riseth og legger til:

— Det er fortsatt to måneder til seriestart, og da tror jeg dette kan bli bra.