Det ble en drømmedag for Everton-supporterne. Trepoengeren kan vise seg å bli livsviktig for den blå klubben fra Merseyside, som vant sin første fotballkamp siden 17. mars. Seieren mot Manchester United ga Lampards menn fire poengs klaring til nedrykksplass, riktig nok med én kamp mer spilt enn tabellnabo Burnley.

Dette var den tidligere Chelsea-managerens tredje ligaseier siden han tok over på Goodison Park i januar.

Tidligere Manchester United-kaptein og nåværende Sky Sports-ekspert, Gary Neville, er ikke nådig med gamleklubben.

– United er en vits, skriver han på Twitter.

– Det er klart vi er skuffet. I annenomgang måtte vi gjøre noe. De forsvarte seg med alle spillerne sine de siste 35 minuttene, men vi klarte ikke finne de riktige spillerne i de riktige øyeblikkene, sier Manchester United-manager Ralf Rangnick til BT Sport.

Etter klubben skal klubben ha startet etterforskning av denne videoen:

Han avfeier at spekulasjonene rundt hvem som skal overta sjefsstolen etter ham i sommer påvirker jobben hans.

– Nei, det er ingen unnskyldning. Vi er Manchester United. Om en slik avgjørelse blir tatt og annonsert nå eller om ti dager, burde ikke det ha noe å si, mener tyskeren.

Etter en begredelig første snaue halvtime, fikk kampen omsider det den skrek etter: En scoring. Unggutten Anthony Gordon sendte hjemmelaget foran, via ryggen til Manchester United-kaptein Harry Maguire.

MÅLSCORER: 21 år gamle Anthony Gordons scoring ble den eneste på Goodison Park. Foto: Rui Vieira / AP

Scoringen kom etter det som var hjemmelagets første involveringer innenfor Manchester Uniteds 16-meter. Før det var det Marcus Rashford som var nærmest scoring på Goodison Park, uten at gjestene hadde imponert nevneverdig.

Etter scoringen våknet kampen mer til liv. Duellene ble tøffere og støyen på tribunen tok virkelig til. Nærmest scoring inn mot hvilen var det Everton og Richarlison som var, men skuddstopper David de Gea sørget for at differansen holdt seg på den ene scoringen i det lagene gikk i garderoben ved halvtid.

Etter en Manchester United-omgang som TV 2s Jesper Mathisen oppsummerte som dårlig, var det heller ikke all verdens bedring å spore etter sidebyttet.

FØRSTE SEIER PÅ NESTEN EN MÅNED: Frank Lampard har fått alt annet enn en god start i Everton. Lørdagens trepoenger letter litt på presset mot engelskmannen. Foto: Rui Vieira / AP

Nærmest utligning var Cristiano Ronaldo godt inne i overtiden, men Jordan Pickford og Everton sto godt imot. Anthony Gordons scoring ble den eneste på Goodison Park.

Avstanden for Manchester United opp til topp fire holder seg på tre poeng. Fjerdeplasserte Tottenham har én kamp mindre spilt, mens Arsenal har to hengekamper til gode.

– Vi er ikke gode nok, det er sikkert. Det blir veldig vanskelig å havne i topp fire, sier Manchester United-keeper David de Gea.

Ralf Rangnicks seiersprosent i Manchester United er nå på 47 prosent i ligasammenheng, ifølge statistikkleverandør OptaJoe. Det er dårligst igjennom tidene.