Ruben Ruben Foto: Foto: Jon Terje Eiterå, iTromsø

Rubens drøm oppfylt

<p>Får sjansen på A-landslaget.</p>

TIL-talentet Ruben Yttergård Jenssen ble i dag uttatt til kamp mot Montenegro om to og en halv uke.

— Veldig overraskende og veldig artig. Dette hadde jeg ikke hørt noe om på forhånd , sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Han har levert en solid sesonginnledning for serielederen fra sin rolle sentralt på midtbanen. Teknikeren har vært vurdert av Drillo over tid, og får nå sjansen i treningskampen mot Montenegro, dels fordi brødrene Riise - John Arne og Bjørn helge - ikke deltar grunnet sistnevntes bryllup.

— Dette er en hyggelig "kred" til både meg og laget for en god start på sesongen.

- Er det en drøm som går i oppfyllelse?

— Ja, helt klart. Og en stor mulighet til å vise seg frem, sier Tromsø-spilleren som storspilte for U21-laget i flere kamper forrige sesong og bidro sterkt da TIL spilte tre meget gode kvalikrunder til Europaligaen i fjor høst.

Han er likevel ikke trygg på en permanent fremtid på A-landslaget. Etter Montenegro-kampen, er det blant annet rett tilbake for å spille med U21-landslaget mot Finland fire dager senere.

— Det blir tøft, men når man er tatt ut betyr det jo at man er i vurderingen. Så får prøve gripe sjansen best mulig, legger Yttergård Jenssen til.

Drillo sier dette om TIL-spilleren:

— En unggutt som har vært stabilt god for Tromsø over tid og levert mye bra for U21-landslaget tidligere. Han fortjener denne muligheten, og er en spiller som er sterk både offensivt og defensivt, og passer bra i stilen vår, fastslo landslagssjefen i forbindelse med dagens pressekonferanse på Ullevaal.

Også TILs Tom Høgli er med i Drillos tropp, både mot Montenegro 29. mai og Ukraina 2. juni. Høgli har vært bankers på landslaget de to siste sesongene.

Web-TV: