Heldigvis for TIL ble det ferie etter 3–1-seieren over Odd i siste serierunde. I verste fall hadde det blitt nedrykk eller kvalik. Og med kvalik hadde Gutan faktisk måttet spille helt fram til 4. desember. Stabæk sikret seg ny eliteseriekontrakt med 2–0-seier (2–1 sammenlagt) over Jerv for åtte dager siden.

TIL-spillerne har brukt ferien godt. Og ladet opp til det som forhåpentlig ikke blir en ny sesong i nedrykksstriden.

Runar Espejord:

– Jeg har hatt en veldig fin tur med ti dager solferie i Thailand først, før det ble fem dager med litt mer «storbyferie» i Singapore. Jeg sier ikke nei takk til sol og 30 grader i månedsskiftet november/desember, sier Espejord.

På nyåret starter TIL opp med fellesøktene igjen.

– Jeg tenker at vi først og fremst må få ei god oppkjøring, hvor vi utvikler spillet vårt og blir enda mer samspilt. Da er det bare å slippe ned skuldrene og gjøre det vi har øvd på når sesongen begynner, sier Espejord.

Her er Runar Espejord i Phuket.

Jonas Johansen:

– Jeg har vært i Malaga to uker, og så besøkte vi apene i Gibraltar (landet har de eneste viltlevende apene i Europa, journ.anm.) Ellers skal vi på besøk til Camillas familie i Hammerfest der det blir scooterkjøring. Nyttårsfeiring blir det på Skaidi, forteller Johansen.

I likhet med resten av laget vil midtbanespilleren klatre på tabellen kommende sesong.

– Jeg selv og laget skal gjøre en god vinter så vi er bedre rustet for å klatre over 13.-plassen, sier midtbanespilleren.

Her er Jonas Johansen med samboer, barn og svigerfamilien i dyreparken Bioparc Fuengirola i Spania. På bildet: Stein Erik Bredal Olsen, Hilde Bredal Olsen, Alexander Bredal Olsen, Jonathan Bredal Johansen og Camilla Bredal Olsen.

Mikael Norø Ingebrigtsen:

– Jeg var i Barcelona fra 3. til 7 desember. Jeg så to kamper: «El Clásico» (Barcelona-Real Madrid) og Champions League-kampen mot Borussia Mönchengladbach, forteller kantspilleren.

Ingebrigtsen sier han er spent på neste sesong og hvilke nye spillere klubben signerer.

– Jeg tenker også at vi må ta flere poeng på hjemmebane enn vi har gjort. Gjør vi det, samt at vi har tatt de poengene på bortebane som vi har gjort denne sesongen, så vil vi klatre mye høyere på tabellen. Vi sikter mot midten og oppover på tabellen, sier han.

Jostein Gundersen:

– Jeg er på en liten helgetur i Praha nå. Fikk fjernet mandlene rett etter sesongen og har vært og skal bare være i Tromsø resten av ferien, melder Gundersen til iTromsø.

– Har mandlene skapt trøbbel for deg sportslig?

– Jeg fikk lett irritasjon i halsen, så ja til viss grad. Jeg tror i hvert fall det blir litt bedre nå.

– Tankene mine for sesongen er at vi går for seier i hver eneste kamp, og at jeg skal spille fast, sier midtstopperen.

New York har vært et populært reisemål for flere av Gutan.

Fredrik Michalsen på Top of the Rock.

Ulrik Yttergård Jenssen utenfor The Metropolitan museum of Art.

Hans Norbye har vært på hjemlige trakter og kjørt scooter.