Svensken sikret 2-1-seier mot Leicester på Wembley.

– Det føles bra. Vi spiller om et trofé i min første offisielle kamp og vinner. Dette er mitt 31. trofé, og jeg er kjempeglad. Forhåpentligvis kan vi vinne enda mer enn dette, sa 34-åringen til BT Sport etter kampen.

– Vi har et fantastisk lag, og treneren gjør alt for å vinne. Dette er mest sannsynlig den største klubben jeg har spilt i. Eneste laget jeg kan sammenligne med er Milan, fortsatte han.

Med supersvensken i spissen for en horde med nysigneringer kjempet Leicester og Manchester United om sesongens første tittel i den engelske supercupkampen.

Og det var Zlatans nye arbeidsgiver som kom best i gang. Matchvinneren fra FA-cupfinalen, Jesse Lingard, sendte United i ledelsen etter et soloraid etter 32 minutter.

Men Leicester kom tilbake. Marouane Fellaini ga bort ballen til Jamie Vardy, som alene med David de Gea utlignet til 1-1.

Lingard-raid

Sju minutter før slutt kom imidlertid Zlatan til sin rett da han headet inn 2-1 og sikret sitt og José Mourinhos første trofé i Uniteds første offisielle kamp.

– Det var en vanskelig kamp. Vi spilte mot et godt lag, og de var veldig sterke. Men det er noe stort på gang med vårt lag, og vi starter med et trofé, oppsummerte spissen.

Wayne Rooney løfter troféet. Foto: Reuters

Etter en rolig start på oppgjøret fikk Leicester to store sjanser på rad etter 20 minutter. Shinji Okazaki skrudde først ballen utenfor fra 16 meter via et United-bein. På den påfølgende corneren var samme mann hakket nærmere da han headet ballen i tverrliggeren.Men det var Manchester United som fikk ballen i mål først. Lingard passerte tre mann på sin ferd fra midtbanen til mål før engelskmannen satte ballen under Leicester-keeper Kasper Schmeichel og i mål.

Fellaini-tabbe

I annen omgang utlignet imidlertid Leicesters storscorer Jamie Vardy etter en brøler av Fellaini. Belgieren serverte Vardy alene med de Gea, og i duell med spanjolen rundet spissen keeperen og satte sikkert inn 1-1. Fellaini prøvde å gjøre det godt igjen med 20 minutter igjen å spille. Midtbanespilleren gjorde en god jobb før han la ut til kaptein Wayne Rooney på 16 meter. Det påfølgende skuddet fra Rooney var ikke godt nok til å overliste Leicesters keeper.

Med sju minutter igjen knuste Zlatan Wes Morgan i en hodeduell, og svensken headet Antonio Valencias innlegg inn i lengste hjørne til 2-1-seier for United. (©NTB)