Mikael Norø Ingebrigtsen hadde en begivenhetsrik første omgang i Ålesund, i sin første seriekamp fra start for «Gutan» siden åpningsrunden.

Etter 21 minutter banket han TIL i ledelsen på vakkert vis med et på halv volley nede ved stolperoten.

Bare åtte minutter senere havnet 21-åringen i søkelyset av helt andre årsaker, da han tilsynelatende stemplet Fredrik Carlsen ute ved sidelinjen etter en duell og fikk gult kort av dommer Kristoffer Hagenes.

Se høydepunkter fra kampen

«Feigt av dommeren»

Ikke nok, mente både tv-eksperter og flere på sosiale medier.

«Feigt av dommer å ikke gi rødt til Ingebrigtsen! 1.5 meter ifra, soleklart rødt! Feigt! Fortjent ledelse til Tromsø ved pause mot Aalesund» skrev tidligere AAFK-spiller og fotballegende John Arne Riise på Twitter.

Allerede i pauseintervjuet åpnet TIL-trener Bård Flovik for at situasjonen kunne kvalifisert til rødt kort.

– Situasjonen med Mikael helt klart i gråsonen. Det må vi ta med han etterpå, meldte TIL-treneren før 2. omgang.

– Prøver å sette foten en plass

Det ble en omgang hvor TIL raknet som et korthus, og tapte 1–3 etter enveiskjøring fra hjemmelaget.

Etter kampen hadde Mikael Norø Ingebrigtsen følgende å si:

– Vi står og knør litt her og der. Til slutt går ballen utover linjen. Jeg kjenner at jeg tråkker på leggen hans. Det er selvfølgelig ikke med vilje, bedyrer 21-åringen.

– På TV-bildene kan det se ut som at det er tilsiktet?

– Jeg har ikke sett reprisen, jeg ser litt her og der. Jeg prøver å sette foten en plass og så har han den der og så kjenner jeg at jeg tråkker på leggen hans.

– Er du uenig med dem som mener det kunne vært rødt kort?

– Det kommer litt an på hvem som snakker. Jeg kjenner at jeg er på foten og jeg legger ikke skjul på det. Jeg har ikke intensjon om å skade en spiller, sier Ingebrifgtsen, og forteller at han beklaget til Fredrik Carlsen der og da.

– Jeg snakket ikke med han etter kampen, men vi skværet opp der og da og jeg sa unnskyld og at det ikke var med vilje.

Flovik: - Kan være rødt og da er det uakseptabelt

TIL-trener Bård Flovik opprettholdt også etter kampen at situasjonen kunne vært kvalifiserende for et rødt kort, men understreket da at han bare hadde sett den på storskjerm.

– Det kan fort være rødt kort. Det er uakseptabelt hvis det viser seg. Hvis han trør bevisst så er det rødt kort.

– Vurderte du å bytte ut Mikael i pausen med bakgrunn i dette?

– Han påstod at han ikke så hvor han tråkket. Slike ting, hvis det er med vilje, aksepterer ikke jeg. I kampens hete skjer det ting på alle nivåer og det kan også skje hos oss. Det ønsker vi å gjøre hva vi kan for at det ikek skal skje.

– Når han sier til meg at han snudde seg og der er det en legg, og han ikke får rødt, da sier jeg at der er det gråsone. Så får jeg høre på han og se på video i etterkant, fortsetter TIL-treneren.

Tviler på at det påvirket

At andreomgang ble så mye svakere fra TILs side, tror ikke Flovik har noe med den kontroversielle situasjonen å gjøre.

– Det mener jeg ikke. Et rødt kort kan skje. Det har vi har hatt før. I dag er det energiløst hvor vi har dem på gaffelen. Vi ser at det er mulig å score flere mål.

For Norø Ingebrigtsens del kastet stemplingen en skygge over hans flotte scoring.

– Jeg visste at dette var min mulighet til å gripe sjansen da jeg fikk den. Jeg måtte være offensiv i hodet og være på da muligheten bydde seg. Jeg var heldig da ballen spratt akkurat der, kommenterer 21-åringen om ledermålet.