Giroud satte punktum for en fantastisk uke ved å score da Arsenal slo Aston Villa 2-0 på bortebane søndag.

Seieren sendte Arsenal til topps i Premier League, og kommer bare dager etter at klubben sikret avansement i mesterligaen ved å slå Olympiakos 3-0 på bortebane.

Der scoret Giroud hat trick, og søndag scoret han sitt 50. mål for klubben. Bare storscorerne Thierry Henry og Ian Wright har nådd milepælen raskere for Arsenal.

— Jeg er veldig fornøyd med å nå 50 mål, og jeg vil ikke stoppe med det. Det har vært en veldig god dag og en fantastisk uke. Vi er i en glimrende posisjon med tanke på å kjempe om ligagullet, sa han etter søndagens seier.

I FORM: Olivier Giroud ga Arsenal ledelsen på straffespark. Foto: Reuters / Darren Staples Livepic/NTB scanpix

Leicester kan riktignok ta tilbake ledelsen i ligaen dersom de slår Chelsea mandag kveld.

Har fått kritikk

For Giroud har de siste ukene vært en real revansj med tanke på hvor mange kritikere han har.

Spissen har møtt mye kritikk, også fra egne fans, siden overgangen til Arsenal i 2012. Flere mener 29-åringen er symbolet på hvorfor Arsenal ikke har kjempet om ligagullet på lenge, men manager Wenger sier Giroud er i ferd med å vise at skeptikerne tar feil.

— Endelig viser tallene at han er en god spiller. Han har bedret seg. Samspillet med de andre har blitt bedre, og når vi slår langt er han et veldig godt alternativ, sier Wenger.

Spissen har 14 mål i alle turneringer denne sesongen.

Frankrikes førstevalg

Manageren mener Giroud ikke får like mye ros som andre spisser siden stilen hans ikke er like fin å se på.

— Han har ikke like mye fart som andre, men er mer en som spiller med ryggen til mål og tar med andre på den måten. Han er mer spektakulær når han beveger seg uten ball. Han er veldig effektiv og er en viktig spiller for laget. Han er veldig sterk mentalt, sier Wenger.

Giroud kan også bli Frankrikes førstevalg på topp under EM på hjemmebane neste år ettersom Karim Benzema er utestengt fram til utpressingssaken som involverer Mathieu Valbuena er løst.

Benzema er anklaget for å ha hjulpet utpresserne.

(©NTB)