Harry Kane og Son Heung-min sto selvfølgelig bak Tottenham-scoringen som lenge så ut til å sikre tre nye poeng. Men goalen halvveis ut i første omgang må de også takke Palace-keeper Vicente Guaita for.

Son slo pasningen til Kane, som skjøt fra 25 meter og ballen gikk midt i målet – Guaita burde tatt den, men tabbet seg ut. Han var på vei mot hjørnet til høyre, og var helt ute av balanse da ballen skrudde motsatt vei.

33-åringen skulle få sin hevn, og jublet med lagkameratene og et par tusen ekstatiske fans da dommeren blåste av.

NY SCORING: Harry Kane (t.h.) gratuleres av Pierre-Emile Højbjerg og Tanguy Ndombele (t.v.) etter kampens første scoring. Foto: Glyn Kirk / PA Wire

Den spanske keeperen gjorde det nemlig godt igjen, med renter, da han dro frem flere redninger fra øverste hylle i sluttminuttene. Først etter 86 minutter da Serge Aurier dundret ballen inn foran målet, og Kane headet mot nettet fra kloss hold. Da reagerte Guaita lynkjapt og fikk reddet på herlig vis.

Da hadde Ben Davies et par sekunder tidligere hatt en avslutning i tverrliggeren.

På overtid vartet Guaita opp med en ny feberredning da han på mesterlig vis strakte seg og slo unna et frispark fra Eric Dier.

Men poengdeling på Selhurst Park var totalt sett greit nok. Crystal Palace presset tidvis voldsomt på stillingen 0–1, og da Hugo Lloris ga en svak retur var Schlupp på rett plass og kranglet inn utligningen.

UTLIGNINGEN: Jeffrey Schlupp (nummer 15) jubler sammen med Christian Benteke (t.v.) og Gary Cahill, mens Tottenham-spillerne fortviler i bakgrunnen. Foto: Glyn Kirk / Pool AFP

Tottenham topper fortsatt tabellen, men har nå bare ett poeng ned til Liverpool som spiller borte mot Fulham senere i dag. Leicester kan også ta steget opp ett poeng bak Tottenham, men da må de slå Brighton i oppgjøret som har avspark kl. 20.15.