FERDIG: Jørgen Skjelviks tid i Rosenborg er over. FERDIG: Jørgen Skjelviks tid i Rosenborg er over. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Skjelvik ferdig i Rosenborg: – Det har vært frustrerende

Det har ligget i kortene en stund, men nå er det offisielt at Jørgen Skjelvik ikke blir i klubben i 2018.

Det skriver Rosenborg på klubbens egen nettside.

Forsvarsspilleren har vært på utgående kontrakt og har i hele høst vært i forhandlinger med Rosenborg om en ny kontrakt. Jo nærmere slutt man har kommet på sesongen uten at det har kommet i mål, har Skjelvik fått mindre og mindre spilletid.

Da trener Kåre Ingebrigtsen på Eurosport ble konfrontert med grunnen, da Skjelvik ble vraket mot Stabæk i en av de siste rundene, henviste han syrlig til agentene.

– Må ta konsekvensene av det

At det har vært utfordringer med kommunikasjonen mellom Skjelviks agenter Morten Wivestad og Mike Kjølø - og klubben - har vært en dårlig skjult hemmelighet.

– Vi kunne tenkt oss en mer profesjonell håndtering fra agentenes side. Det har vært trenering og diffuse tilbakemeldinger underveis. Det er vel en del av gamet. Vi registrerer at prosessen har vært slik, så må vi ta konsekvensene av det senere, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen.

Jørgen Skjelvik kom til Trondheim fra Kalmar i 2013 og har etterhvert blitt en av Ingebrigtsens mest betrodde menn, først som venstreback, deretter som potet med offensive ferdighter, før han foran inneværende sesong ble omskolert til midtstopper på fast basis.

Bærumsguttens kontrakt går ut ved sesongslutt og nå skriver altså rbk.no at de samtalene har strandet.

Hadde frist til fredag

– Vi har holdt på i hele år og vært tydelig på hva vi har ønsket. Han har hatt et ønske om å holde sine muligheter åpne, sier Bjørnebye.

– Det har selvfølgelig vært frustrerende, men sånn er gamet. Man taper noen, man vinner noen. Vi har ikke hatt noen utfordringer med Jørgen utover at vi har slitt med å få ham til å forplikte seg videre. Han har ønsket å ha sine muligheter åpne og det har han sin fulle rett i å gjøre. Vi er glad for den jobben han har gjort for oss, utviklingen hans har vært god og vi ønsker ham lykke til videre, fortsetter han.

«Jørgen Skjevik er ikke Rosenborg-spiller i 2018. Skjelviks agenter hadde frist til fredag for å komme med et utspill om en mulig forlengelse, men det kom aldri.

Partene har hatt kontakt over lang tid, men det har altså ikke ført noen vei. Skjelviks kontrakt med Rosenborg går ut dette året.» skriver Rosenborg.

Nå sitter altså klubben igjen med null kroner for den fotrappe forsvarsspilleren, som blant annet har vært linket til Mesterliga-klubben Apoel, som eliminerte Rosenborg fra kvalifiseringen i fjor.

– Jobbet hardt for å unngå det

– Vi ønsker ideelt ikke å havne i slike situasjoner, men det er ikke alltid man klarer å unngå det. Vi har jobbet hardt for å unngå det, sier Bjørnebye.

– Kunne dere gjort noe annerledes?

– Vi er vel lagd slik at når det ble som det ble, så må vi se på om det er ting vi kunne gjort annerledes. Vi er i hvert fall helt sikker på at vi har jobbet hardt med det og vi har veldig tydelige på våre ønsker, men til syvende og sist er det to parter og Jørgen har rett til å velge det som er rett for seg. Sånn er det bare, sier han.

– Om det er noen andre metoder vi kunne brukt, kan hende. Man skal holde seg innenfor profesjonelle normer og prøve å ha en profesjonell kommunikasjon. Det føler jeg vi har hatt. Det er ingen tvil om hva vi har ønsket. Vi kom ikke i mål og vi må respektere Jørgens beslutning og ønske ham lykke til videre, avslutter Bjørnebye.

Skjelviks agenter Kjølø og Wivestad har ikke besvart våre henvendelser lørdag ettermiddag.