Ulrik (18) ledet Lyon til cupfinale - får spille på legendarisk stadion

Anført av kaptein Ulrik Yttergård Jenssen kunne Lyons U19-lag juble for plass i cupfinalen på Stade de France i dag.

Her jubler Ulrik Yttergård Jenssen og lagkameratene på Lyon vilt etter å ha slått ut Saint Etienne i 8.delsfinalen av den franske U19-cupen hjemme på Stade Gerland. Søndag tok deg seg til finalen. Her jubler Ulrik Yttergård Jenssen og lagkameratene på Lyon vilt etter å ha slått ut Saint Etienne i 8.delsfinalen av den franske U19-cupen hjemme på Stade Gerland. Søndag tok deg seg til finalen. Foto: iTromsø

Laget vant semifinalen i den franske ungdomscupen mot Rennes i dag med 1-0. — Det er helt fantastisk. Det har vært målet for laget hele sesongen, så det er nydelig, sier en lykkelig Ulrik Yttergård Jenssen.

— Nå gjelder det bare å vinne finalen også, legger tromsøgutten offensivt til. Lyon-guttene møter vinneren av den andre semifinalen mellom Paris Saint-Germain og Sochaux i denne kampen.

På legendarisk arena

Finalen spilles 30. mai på legendariske Stade de France. I 1998 var dette åstedet for VM-finalen i fotball, da hjemmenasjonen Frankrike sikret VM-gull med 3-0 mot Brasil i en kamp hvor Zinedine Zidane scoret to mål.

— Det blir helt magisk å spille der, slår Yttergård Jenssen fast.

Arenaen har kapasitet til å ta i mot drøyt 81.000 tilskuere. Det kommer trolig til å være mange tilskuere på ungdomsfinalen også.

— Den spilles samme dag som den franske seniorfinalen, så det blir nok folksomt, spår 18-åringen fra Tromsø.

Spennende vår

Lillebroren til Kaiserslautern-proff Ruben Yttergård Jenssen har ikke lagt skjul på at han hadde håpet på en A-lagsdebut også i løpet av våren.

Men nå får han trolig en nøkkelrolle i å sikre klubben det prestisjetunge ungdomstrofeet for første gang på over 20 år.

Seniorlaget kjemper fortsatt for gull med Paris Saint-Germain, og leder Ligue 1 på målforskjell før PSG i kveld møter Nantes på bortebane.

UTFORSK TEMA: