Misnøye med Ullevaal-gresset: – Helt forferdelig

Joshua King og de norske spillerne var misfornøyd med underlaget på Ullevaal.

Her setter Joshua King inn 2–0-målet. Han mener at gressmatten gjorde det vanskelig for Norge. Her setter Joshua King inn 2–0-målet. Han mener at gressmatten gjorde det vanskelig for Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

NORGE-SVERIGE 3–3

ULLEVAAL: – For å være helt ærlig er det en av de vanskeligste kampene jeg har spilt. Banen i dag var helt forferdelig. Det gjaldt både Sverige og oss. Det var vanskelig å kontrollere ballen, sa King etter 3–3-thrilleren mot Sverige i EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal.

Han valgte å stå over treningen på landslagsarenaen på mandag. Derfor fikk Bournemouth-spilleren seg en stor overraskelse da han kom til Ullevaal på kampdag.

– Jeg hørte at det ikke er spilt kamp her på fem måneder. Jeg ble veldig overrasket fordi jeg ikke var her på trening i går. Den var altfor løs og humpete. Vi hadde spilt en bedre kamp hvis banen var bedre, hevdet mannen som scoret ett og la opp til et annet i 3–3-kampen.

– Veldig krevende

Håvard Nordtveit mener gressmatten var en ulempe for Norge.

– Hadde det vært Mestalla-banen vi spilt på mot Sverige, hadde vi spilt en helt annen fotball, fastslår midtstopperen.

Mandag trente spillerne på Ullevaal-matten. Da fikk ikke Nordtveit inntrykk av at banen ville bli så utfordrende dagen etter.

– Vi var der i går, og jeg følte ikke at den var så ille da. Men når mange tunge mannfolk springer rundt i 90 minutter, blir banen løsere. Ballen spratt litt i hytt og vær. Hadde det vært Ullevaal midt på sommeren, hadde vi greid å spille oss ut i flere situasjoner, sier han.

Håvard Nordtveit ble overrasket kvaliteten på gressmatten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Ole Kristian Selnæs beskriver banen som «veldig krevende».

– Det var en dårlig bane. Men det er likt for begge lag, så skal ikke bruke det som unnskyldning, sier han.

Trodde banen skulle bli verre

Sveriges landslagssjef Janne Andersson var ikke like misfornøyd.

– Jeg trodde ikke at den skulle holde så bra som den gjorde. Men det er ikke enkelt å få til et bra teknisk spill der. Den ble ikke så dårlig som jeg trodde den ville bli, og da er det også fint å kunne ha et bra pasningsspill og ta seg fremover på banen med teknikk og kontroll, som flere av spillerne gjorde, sa Andersson på pressekonferansen etter kampen.

Martin Ødegaard ville ikke henge seg opp i Ullevaal-mattens tilstand.

– Jeg har spilt på bedre baner, det skal jeg innrømme. Men matta var lik for begge lag, og for min del var det ikke et stort problem, sier han.

Svein Graff, landslagets mediesjef, mener at både Norge og Sverige har spilt på langt verre underlag tidligere.

– Banemannskapene har lagt en stor jobb i forkant, og vi avlyste Mesterfinalen forrige helg for å optimalisere forholdene til landskampen. Det var ujevnheter og banen var noe løs, som vi til en viss grad må forvente i mars. Samtidig holdt den bedre enn mange spådde, noe også Sveriges landslagssjef påpekte etter kampen.

– Ullevaal har for øvrig blitt kåret til landets beste bane de siste årene og vår banesjef gjør en utmerket jobb. Både vi og Sverige har spilt på langt mer krevende underlag tidligere enn hva vi tilfellet var på Ullevaal i går kveld, kommenterer Graff.