Tom Nordlie bekreftet klar som ny trener for damelag

På en pressekonferanse mandag ble Tom Nordlie bekreftet som ny Avaldsnes-sjef.

ta145310.jpg ta145310.jpg Foto: NTB SCANPIX

På en pressekonferanse mandag bekreftet det hardtsatsende Toppserie-laget Alvaldsnes at Tom Nordlie (52) blir deres nye hovedtrener.

Dermed har Avaldsnes' svært ambisiøse prosjekt nådd en ny topp. Klubben har en ambisjon om å spille i Champions League, og har mange utenlandske spillere på laget.

– Jeg har ikke kommet hit for å bli nummer syv. Jeg er her for å skape noe. Jeg vil fornorske laget og gjøre det yngre, sier Nordlie på pressekonferansen.

Nordlie får med seg Frank Berntsen som assistent. Carl Gregor blir keepertrener. I tillegg skal Kjell Inge Bråtveit, den tidligere Avaldsnes-spilleren Maureen Mmadu og Karin Larsen være med i temaet.

Skuffende 2014-sesong

Eiendomsmillionæren Arne Utvik har investert betydelige pengesummer for å føre Avaldsnes mot toppen av norsk kvinnefotball. Klubben tar i 2015 fatt på sin tredje sesong i Toppserien etter opprykket i 2012. I 2014-sesongen ble Avaldsnes nummer fem, en plassering som var så skuffende at trener Arne Møller måtte gå.

Nordlie trente Sandnes Ulf i høst, men lyktes ikke med å redde klubben fra nedrykk.

Tom Nordlie har trent herrelag som Odd, Vålerenga, Start, Viking, Lillestrøm og Fredrikstad. Avaldsnes blir imidlertid ikke det første damelaget han trener. Han var trener for Skedsmos damelag sent på 80-tallet.

–Jeg har vært dametrener èn gang før. For meg er fotball fotball. Det er ingen som fokuserer på at Thorir Hergeirsson (håndballjentenes trener, journ. anm.) trener et damelag, sier Nordlie.

Før han aksepterte Avaldsnes-jobben, skal flere andre klubber vært interesserte i Nordlie. Blant annet skal Fløy, som spiller i 2. divisjon for herrer, vært interesserte i å ansette trenerprofilen.