LERKENDAL: I ekstase etter ekstraomgang-seieren over Sevilla i supercupfinalen på Lerkendal, stormet Real Madrid-stjernene inn i pressekonferanse-rommet mens sjefen sjøl, Zinedine Zidane, var midt i et resonnement om kampen.

— Jeg vet ikke om vi fortjente å vinne…, sa han før han ble avbrutt.

Hva franskmannen hadde planer om å fullføre setningen med får vi nok aldri vite, men den svært uvanlige scenen som utspilte seg på podiet er nok en fullgod erstatning for hva han enn hadde å si.

Spillerne hoppet og sang, og dynket både Zidane og de andre som satt på podiet med vann. Seansen varte et lite halvminutt, før de like glade forsvant ut av rommet like raskt som de hadde entret det.

Debutanten fikk skryt

Før spillerstuntet hadde Zidane rukket å rose unge Marco Asensio, som fikk sin første obligatoriske kamp for Real Madrid, og takket for tilliten med å sette inn en kremscoring etter drøyt tjue minutter.

— Han gjorde en god kamp. Det var et fantastisk mål, men kampen hans i det hele tatt var veldig bra, sa Zidane, før han gikk over til å snakke om at laget også hadde vunnet et nytt trofé tirsdag kveld.

For selv om supercupfinalen kanskje ikke vekker så voldsomme følelser blant den jevne norske fotballsupporter, var det ingen tvil om at seieren betydde mye for spillerne og treneren.

Dani Carvajals 3-2-scoring to minutter før slutt av den andre ekstraomgangen var nok til å sikre en ny tittel for Zidane og hans menn.

— Vi er veldig glade for å ha vunnet dette troféet, sa han.

Ramos mye involvert

Akkurat det samme poengterte Sergio Ramos, som ble kåret til banens beste av Uefa.

— Dette er en europeisk tittel og et veldig viktig trofé for oss, sa han.

Midtstopperen var i det hele tatt i begivenhetenes sentrum i supercupfinalen. Knappe tjue minutter før slutt – på stillingen 1-1 – la han Sevillas Vitolo i bakken inne i feltet. Dommer Milorad Mazic pekte på straffemerket, og innbytter Yevhen Konoplyanka var dønn sikker fra straffemerket og sendte Sevilla i føringen 2-1. Det så ut til å bli seiersmålet – helt til Ramos fant det for godt å gjøre opp for seg.

Tre minutter på overtid var det han som var sist på ballen og headet inn utligningen mot sin tidligere klubb. Scoringen sikret ekstraomganger, tredve minutter Real Madrid altså brukte til å ta sesongens første tittel.

— Du må alltid gjøre ditt beste. Det har jeg alltid sagt. Du må kjempe til siste slutt, og det har jeg lært i denne klubben. Det er derfor vi scorer mot slutten av kampene, fordi vi ønsker å oppnå ting, mente Ramos.

Det er ikke uvanlig at midtstopperen tar tak og scorer mål i viktige oppgjør. Han gjorde det samme da han satte inn 1-0-scoringen i mesterligafinalen mot Atletico Madrid i mai, en finale Real Madrid til slutt vant etter straffer.

Ramos scoret også i mesterligafinalen mot samme lag to år tidligere.

— Jeg må takke noen for dette. Man får noen unike øyeblikk i livet, og jeg er glad for å ha opplev det. Ting går så fort, så man får knapt tid til å nyte sånne suksesser, fortalte Real Madrid-kapteinen før han forlot pressekonferansen for en stakket stund.

Før han altså kom tilbake sammen med lagkompisene og herjet litt med sjefen.