Det var mot slutten av torsdagens AaFK-trening at det virkelig ble temperatur.

Bjørn Helge Riise var lite imponert over det defensive arbeidet til Edwin Gyasi og ga nederlenderen klar beskjed om det.

Gyasi likte dårlig å få kjeft av AaFK-kapteinen og marsjerte tydelig misfornøyd mot Riise. Det hele eskalerte til at Gyasi delte ut en slags dytt i fjeset på Bjørn Helge Riise.

Da fikk de resterende AaFK-spillerne virkeligfart på seg. Nesten samtlige AaFK-spillere — inkludert John Arne Riise som helt tydelig støttet sin bror - gjorde sitt for å roe ned situasjonen.

Her rusler Edwin Gyasi slukøret av treningsfeltet etter å ha blitt sendt i dusjen av trener Trond Fredriksen. Foto: Eirik Nesset Hjelvik

Det hele var over i løpet av noen få sekunder og endte med at Trond Fredriksen sendte Edwin Gyasi rett i garderoben. Bjørn Helge Riise fikk fortsette treningsøkten.— Det er sånt som kan skje med folk som har et høyt tenningsnivå. Det er toppidrettsutøvere som verken liker å tape eller mislykkes. Men i dag gikk vi akkurat over grensa på hva som er akseptabelt og ikke akseptabelt, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

- Hva betyr det at du sendte han av banen?

— Ikke noe mer enn at vi må ha oss en prat etterpå og få han til å forstå at sånn kan vi ikke ha det, sier Fredriksen.

- Kan dette få noen konsekvenser for han framover?

— Det kommer helt an på hvordan han håndterer dette selv, sier Trond Fredriksen.

Edwin Gyasi ønsket ikke å kommentere hendelsen kort tid etter dagens treningsøkt, men til Sunnmørsposten ga han inntrykk av at han ikke følte det var noen stor sak — og at slikt skjer av og til på fotballbanen.

Ifølge Bjørn Helge Riise skværet duoen opp med en gang de møttes i garderoben etter treningen.

— Vi har skværet opp og shaket hands. Ingen problemer mellom oss. Vi er uenig på banen, men så er vi kompiser i garderoben. Men det er slik det skal være på en fotballtrening. Det er høy temperatur og konkurranseinstinktet slår inn, sier Bjørn Helge Riise.

- Kan du som kaptein være for tøff med lagkameratene dine?

— Det kan jeg godt være, men akkurat i denne situasjonen var jeg ikke det, sier Bjørn Helge Riise.

Trond Fredriksen deler kapteinens synspunkt på om han tidvis kan være for hard med lagkameratene.

— Både ja og nei. Men i dag kommer Bjørn Helge sent inn i situasjonen, så jeg føler ikke han gjorde så mye i dag, sier Trond Fredriksen.