Det ble lagt til tre minutter, og 25 sekunder før tiden var ute ordnet de tre innbytterne seieren og tre meget viktige poeng. Anthony Martial trillet til Edinson Cavani som igjen la over fra venstre inne i felte. Ved bakre stolpe styrte Rashford ballen inn fra én meters hold.

– Hvis du scorer i kampens siste sekund er det den beste type seier, konstaterer manager Ralf Rangnick.

Det var noen sekunder fare for at målet ville bli annullert for offside på Cavani, men han hadde tydeligvis millimeterne på sin side og scoringen ble stående til stor jubel fra hjemmefansen på Old Trafford.

Målet var for øvrig Rashfords første i ligaen på hjemmebane denne sesongen.

– Vi har hatt en vanskelig uke, det har vært mange kamper på kort tid og vi trenger denne pausen. Det blir bra for oss, sier Rashford til BBC.

Selv så han de 62 første minuttene fra benken, men kom altså inn og avgjorde.

– Vi kunne vært bedre med ballen, men klarte å få målet vi trengte og det kan vi bruke som motivasjon, oppsummerer matchvinneren.

Sjansefattig

Manchester United hadde skapt minimalt før vinnermålet, og gjestene bød heller ikke på det helt store.

West Ham-kaptein Declan Rice hadde en avslutning i sluttminuttene som David de Gea fikk slått til corner, og i motsatt ende hadde Raphaël Varane en heading like over etter en corner fra Alex Telles.

Freds brukbare skuddforsøk ble reddet av Alphonse Areola, og Tomás Soucek burde klart å styre en heading på målet til De Gea.

FRUSTRERT: Cristiano Ronaldo fortviler etter å ha fått et frispark mot seg i oppgjøret mot West Ham. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Tok over fjerdeplassen

Det var stort sett alt av sjanser i løpet av totalt 93 minutters spill. Men selv om de ikke imponerer spillemessig, så plukker Manchester United poeng – som mot Brentford i midtuken.

– Hvis man scorer i siste sekund er det den beste måten å vinne på i tillegg til å holde nullen. Det krever tålmodighet å spille mot West Ham, sier Ralf Rangnick til Sky Sports.

Seieren mot West Ham var ekstra viktig, ettersom hjemmelaget klatret forbi nettopp mannskapet til David Moyes på tabellen og ligger på fjerdeplass.

I februar har Manchester United fire – på papiret – meget overkommelige kamper. Da møter de Burnley (borte), Southampton (hjemme), Leeds (borte) og Watford (hjemme). Første kamp etter vinterpausen er for øvrig hjemmemøtet med Championship-klubben Middlesbrough i FA-cupen.