HAR VÆRT GOD: Pål Vestly Heigre (20) berget Tromsø-poeng på egenhånd mot Rosenborg. Nå fortsetter keeperen etter all sannsynlighet i TIL ut sesongen. HAR VÆRT GOD: Pål Vestly Heigre (20) berget Tromsø-poeng på egenhånd mot Rosenborg. Nå fortsetter keeperen etter all sannsynlighet i TIL ut sesongen. Foto: Digitalsport

Vil diskutere langtidsavtale med Heigre etter sommeren

Pål Vestly Heigre er så godt som klar for Gutan ut sesongen. Men TIL ønsker snarlig å se enda lenger fram i tid.

ALFHEIM: Tidligere i dag ble det klart at Mikael Norø Ingebrigtsen (18) forlenger kontrakten med TIL.

Nå er det også klart at keeper Pål Vestly Heigre, som har vært på lån fra Vking denne sesongen, forlenger den opprinellige utlånsavtalen som går ut 22. juli, til å vokte buret for "Gutan" ut 2015-sesongen.

— Status nå er at vi er enige med Tromsø at de kan få leie ham ut sesongen. Så gjenstår det å se om Tromsø blir enig med Pål om de personlige betingelsene, sier konstituert administrerende direktør i Viking, Henning Johannessen, til iTromsø.

Enig i kveld?

Svein-Morten Johansen, sportssjef i TIL, bekrefter at TIL er nære en avtale med Heigre om å være i klubben ut sesongen, og at det ”kun er detaljer som gjenstår”.

— Pål har sagt før at han har lyst til å bli i Tromsø videre, og vi i TIL har sagt at vi ønsker å ha ham.

Sportssjefen skal i kveld i samtaler med Tore Pedersen for å bli enige om betingelsene for resten av sesongen.

— Vi overtar i utgangspunktet alltid lønnsbetingelsene til klubben spilleren kommer fra, men skriver alltid en egen avtale, sier Johansen.

- Samtaler etter ferien

Situasjonen er også at Heigre er på utgående kontrakt i Viking.

— Vi får se hva som skjer videre. Vi har bestemt oss for hva vi ønsker å gjøre, men jeg har ikke fått pratet med Pål (Vestly Heigre) ennå og jeg vil ta det med ham før jeg tar noe i media, sier Johannessen.

I TIL er tanken å gå i dialog med Heigre over sommeren.

— For oss handler det om å ha oversikt både over økonomi og spillere, samt at Pål også har en relasjon til Viking. Men at det blir samtaler om hva som skjer videre også etter sesongen er sikkert, sier Johansen.

iTromsø har så langt ikke lyktes å komme i kontakt med Pål Vestly Heigre eller spillerens agent Tore Pedersen.

Den 20 år gamle keeperen sa tidligere i dag til iTromsø "ingen kommentar" på flere spørsmål om veien videre.